*Nettavisen* Sport.

Senket Bayern: Her minnes han sin døde kamerat

PEKER MOT HIMMELEN: Kevin De Bruyne mintes kameraten Junior Malanda med to scoringer mot Bayern. Foto: Imago/contrast

Kevin De Bruyne hyllet avdøde Junior Malanda og senket Bayern.

I første kamp etter vinterpausen tapte den suverene serielederen Bayern München hele 1-4 borte mot serietoer Wolfsburg.

Kampen var den første på over fem uker i tysk Bundesliga. Og det så ut til at de soleklare serielederne ikke har hatt godt av pausen.

For i høstsesongen hadde Bayern notert seg for 14 seirer og tre uavgjort, men i Wolfsburg tok det ikke mer enn fire minutter før den nederlandske angriperen Bas Dost sendte vertene i føringen.

Samme mann doblet ledelsen på herlig vis like før pause, slik at det sto 2-0 halvveis. Med yttersiden av foten sendte han ballen i mål via stolpen på volley.

Ydmyket

Etter hvilen var det Kevin de Bruynes tur til å bli tomålsscorer for Wolfsburg. Han satte først inn 3-0 etter 53 minutter alene mot keeper Manuel Neuer, før Juan Bernat reduserte like etter.

Men da De Bruyne prikket inn vertenes fjerde mål, var alt håp ute for gjestene. Den belgiske kantspilleren snurret rundt med Bayern-forsvaret før han hamret ballen i nettaket til 4-1. Det ble også resultatet.

På sine 17 første kamper denne sesongen hadde Bayern sluppet inn fire mål. Fredag tok det Wolfsburg 70 minutter å doble det antallet. De regjerende seriemesterne ble rett og slett ydmyket gjennom halvannen time med fotball.

Mintes avdød lagkamerat

Til tross for fredagens nederlag har Pep Guardiolas mannskap fortsatt en solid ledelse i serien. Avstanden ned til Wolfsburg er nå på åtte poeng.

For Wolfsburg var kampen også den første siden Junior Malanda døde. Den 20-årige midtbanespilleren omkom i en bilulykke 10. januar, og han ble minnet før fredagens kamp.

Hjemmelagets spillere holdt rundt hverandre, samtidig som supporterne holdt opp et digert banner med bilde av belgieren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.