RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senket Glimt med scoringsdobbel: - Deilig!

SCORET: Moldes Ola Kamara (i midten) gratuleres av Harmeet Singh og Vegard Forren.
SCORET: Moldes Ola Kamara (i midten) gratuleres av Harmeet Singh og Vegard Forren. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Molde-stjernen viste hvorfor han er toppscorerkandidat.

BODØ/GLIMT - MOLDE 1-3:

Molde er tilbake på vinnersporet etter seier borte mot Bodø/Glimt lørdag ettermiddag.

Ola Kamara (25) er av mange regnet som en toppscorerkandidat i årets tippeligasesong, og han viste hvorfor på Aspmyra. Spissen scoret nemlig to av Moldes mål i 3-1-seieren og viste sin klasse.

Mohamed Elyounoussi fastsatte sluttresultatet med sin perlescoring tre minutter før slutt.

- Vi er veldig godt fornøyd med tre poeng. Det ble litt hektisk på slutten, men jeg synes totalt sett at seieren er veldig fortjent. Vi gjør mye bra, sier Skullerud til C More.

Han roser tomålsscorer Kamara på denne måten:

- Jeg tror det var godt for Ola. Det er dere (pressen) som har snakket mye om spissituasjonen, og det er klart vi har fått to tunge skader (Bakenga og Gulbrandsen, red.anm.), men vi har kvalitet der fremme fortsatt, sier Skullerud.

Poeng var viktig for begge lag, siden både Molde og Bodø/Glimt startet sesongen med tap i første serierunde. Og det er Molde som nå kan senke skuldrene etter årets første trepoenger.

- Skuffet
Glimt-kaptein Ruben Imingen er langt nede etter tapet.

- Jeg er skuffet, vi slipper inn for lette mål. Vi må løfte oss, er den knallharde dommen fra Imingen til C More.

Da er stemningen bedre hos Molde-kaptein Ørjan Nyland.

- Det er veldig godt. Vi leverte en god kamp sist, men var ikke dyktige nok i begge boksene. Det var vi i dag, og da blir det seier, sier Nyland til C More.

Bodø/Glimt startet bra, og etter bare noen minutter skrek hjemmelaget på straffe da Fitim Azemi gikk i bakken i duell med en utrusende Ørjan Nyland innenfor sekstenmeteren. Dommer Dag Vidar Hafsås valgte å ikke blåse, og den avgjørelsen så riktig ut da reprisene rullet over TV-skjermen.

Kampens første gigantsjanse kom etter et kvarter, og det var Molde som var nær ledelse. Per Egil Flo kom seg inn i boksen og fikk avsluttet upresset fra skrått hold, men Pavel Londak gjorde seg stor og reddet forsøket strålende.

To minutter senere måtte Londak kapitulere. Harmeet Singh fant Flo inne i boksen med en nydelig krosser, og venstrebacken headet tilbake i feltet. Der kom Ola Kamara og headet inn 1-0-scoringen for Molde på nydelig vis.

- Veldig deilig, sier Kamara om egen scoring.

Londak ble skadet i situasjonen og måtte til slutt byttes ut til fordel for Lasse Staw i Bodø-buret.

SKADET:  Pavel Londak fra Bodø/Glimt bæres ut etter et sammenstøt med Ole Kamara da Kamara scoret 0-1 for Molde.

Fantastisk Molde-angrep
Etter pause burde hjemmelaget utlignet etter tre minutter. Azemi spilte fri Trond Olsen med en nydelig stikker, men alene med Ørjan Nyland sløste han bort muligheten. Nyland reddet forsøket på glimrende vis, og nå var det Molde sin tur til å prøve seg.

Blåtrøyene kontret, og Martin Linnes fant til slutt Tommy Høiland med en pasning. Han forsøkte å sette ballen over hodet på en utrusende Lasse Staw, men keeperen reddet fint.

Dermed sto det fortsatt 0-1 på Aspmyra etter en forrykende åpning på andre omgang.

Men det varte ikke lenge. Molde gikk nemlig opp til 2-0 ved Ola Kamara etter en fantastisk opprulling av angrepet i forkant. Etter Nettavisens beregninger brukte Molde 15 trekk på 42 sekunder på å score 2-0-målet, en vakker scoring.

SCORET IGJEN: Moldes Ola Kamara (t.h.) gratuleres av Per Egil Flo og Mohamed Elyounoussi.

Det må samtidig være lov å stille spørsmål rundt forsvarsspillet på den scoringen.

Flott Nyland-redning
20 minutter før slutt var Glimt og Papa Alioune Ndiaye nær scoring. Skuddet fra sekstenmeterstreken var fantastisk, men Nyland hang bra med på notene og reddet fint.

Men Glimt skulle snart få grunn til å juble. Tippeligadebutant Daniel Edvardsen kom seg rundt på høyresiden og la ballen inn i feltet. Der var Vegard Forren uheldig og headet ballen i eget mål på klønete vis. Dermed var det kamp igjen på Aspmyra.

Moi-perle
Men Mohamed Elyounoussi viste hvorfor han er regnet som en av Tippeligaens mest spennende spillere, og noen minutter før slutt satte han spikeren  i Bodø-kista og sendte Molde opp i 3-1 med en vakker scoring.

Flere mål ble det ikke, og de tre poengene blir dermed med hjem til Romsdal.

Moldes neste kamp spilles søndag om en uke på Aker Stadion. Da blir det naborivaleri mot Aalesund. Bodø/Glimt spiller ny hjemmekamp samme dag, da mot Dag-Eilev Fagermos Odd.

P.S: Her er en rykende fersk episode av Tippemagasinet, Nettavisens ferske satsing på norsk fotball

P.P.S: Husk at du kan følge alle fotballkamper - hver dag - direkte i Nettavisens livesenter. Vi har gått tilbake til vår gamle og svært populære løsning, til glede for mange lesere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere