RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senket Irland med «United-kopi»

MATCHVINNER: Shaun Maloney ga Skottland seieren.
MATCHVINNER: Shaun Maloney ga Skottland seieren. Foto: Scott Heppell (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ble matchvinner i hatoppgjør.

SKOTTLAND - IRLAND 1-0:

Wigan-spilleren Shaun Maloney ble den store helten da naboene Skottland og Irland møttes til kamp på skotsk jord i EM-kvalifiseringen fredag kveld.

Han scoret kampens eneste mål med rundt 15 minutter igjen å spille.

Scott Brown fikk ballen etter en smart corner og ga den videre til Maloney. Han klinket til og curlet ballen forbi Irland-keeper David Forde og i mål.

Scoringen minnet mistenkelig mye om en fulltreffer samme mann hadde mot Manchester United for Wigan for noen sesonger siden. Også den gang fikk Maloney ballen i god posisjon og curlet den rundt keeper og i nettet.

Utover Maloneys scoring i andre omgang var det ikke akkurat noen minnerik forestilling de rundt 70.000 på Hampden Park i Glasgow fikk se.

Duellspill og taklinger var mer dominant enn finspillet og det så lenge ut som et rødt kort var mer sannsynlig enn en scoring mellom lagene.

Men så tok altså Maloney ansvar.

Irland-helt Robbie Keane startet for øvrig fredagens kamp på benken, men den tidligere Leeds-, Tottenham- og Liverpool-spilleren kom inn etter målet.

Irene skapte noen store sjanser til å utligne mot slutten av kampen, men hardtkjempende skotter holdt så vidt unna for de grønnhvite.

Resultatet betyr at både Skottland og Irland nå har sju poeng etter fire kamper i gruppe D. Tyskland, som slo Gibraltar fredag, har også sju poeng.

Det er Polen som topper gruppen etter fire kamper. Polakkene slo Georgia borte med 4-0 fredag og har samlet sammen ti poeng i gruppen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere