Senket Liverpool, kunne spilt for FFK

Foto: (PA/Scanpix)

Hadde Morgan Andersen fått det som han ville, hadde kanskje ikke Stephen Ward senket Liverpool onsdag.

30.12.10 12:43

LIVERPOOL-WOLVERHAMPTON 0-1:

Ti minutter ut i 2. omgang gikk lyset for hjemmefansen på Anfield onsdag kveld. Da surret Sotiris Kyrgiakos og Martin Skrtel det til, og Stephen Ward scoret kampens eneste mål.

Liverpool tapte for første gang på 27 år mot Wolverhampton.

De tapte mot laget som før kampen lå sist i Premier League.

Men mye kunne vært annerledes. Matchvinneren kunne faktisk vært Fredrikstad-spiller.

Avtalen lå klar
Da Andersen var i Fredrikstad fremforhandlet han en avtale som ville sendt Ward til Fredrikstad, og det for under to millioner kroner.

- Jeg hadde gode kontakter i Irland, jeg kjente sjefen for den irske ligaen, og vi fremforhandlet en avtale som ville gitt oss Stephen Ward, sier Andersen til Nettavisen.

- De andre som var med på for å se ham, fra sportslig avdeling, synes imidlertid ikke at han var god nok. Dermed ble det ikke noe av. Vi hadde med Spillerinvest på laget, men man kan jo ikke true spillere på sportslig avdeling. De må også ha troen, legger Andersen til.

Onsdag kveld fortvilte derfor den tidligere direktøren for Fredrikstad og Lyn.

For selv om han er glad på Wards vegne, en spiller han selv har møtt og hadde troen på, så kom Wolverhampton-spillerens mål mot feil lag.

Andersen er nemlig Liverpool-supporter.

- De var ikke opptatt av penger
- Jeg unner Ward suksessen, men hadde jeg kunnet velge så ville jeg nok heller hatt en Liverpool-seier enn mål av ham, sier Andersen glisende.

- Det spesielle med Ward var at han heller ikke hadde store lønnskrav i forhold til hva vi var vant med i den norske ligaen den gangen. Fredrikstad kunne fått god avkastning på ham. Vi hadde også sjansen til å hente Kevin Doyle da jeg var i Lyn, men det ble også stoppet av andre i klubben, sier Andersen.

- Hvorfor Irland?

- Vi så at irsk fotball var på vei oppover. De satset stort på spillerutvikling, men slet samtidig med lønnskutt og utgifter. Jeg kjente lederen for den irske ligaen, og fikk mange gode innspill fra ham om mulige spillere. Det var hjelp til selvhjelp for dem.

- De unge irske spillere var ikke opptatt av penger. De var kun opptatt av å bli bedre fotballspillere i fremtiden, sier Andersen.

Vel vitende om at de to Wolverhampton-spillerne har blitt nettopp det.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.