*Nettavisen* Sport.

Senket Vålerenga i toppkampen

AVGJORDE: Stabæks Luc Kassi feirer 2-0-målet til Stabæk under eliteseriekampen mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Holder liv i gulldrømmen.

01.08.15 20:24

STABÆK - VÅLERENGA 2-0:

Hjemmelaget vant toppoppgjøret på Nadderud lørdag kveld.

Mål av Ernest Asante og Luc Kassi sørget for at Stabæk klatret forbi Vålerenga på tabellen.

- Stabæk var det klart beste laget. Vel fortjent at Stabæk tok med seg tre poeng her, sier C Mores fotballekspert Steffen Iversen etter kampslutt.

Tamt Vålerenga
Gjestene fra Oslo øst lå på andreplass på tippeligatabellen før oppgjøret, men hadde ikke mye å stille opp med mot laget fra Bærum.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAMT VÅLERENGA: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal måtte se at Stabæk ble for sterke på Nadderud Stadion. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Hjemmelaget tok føringen etter elleve minutter etter at Asante dunket ballen kontakt i nettet. Scoringen kom etter et flott forarbeid av Muhamed Keita.

Vertene hadde de fleste store sjansene før hvilen, og kunne fort ha ledet med flere mål, men lagene gikk til pause med 1-0.

Her finner du fyldig kampreferat!

Doblet ledelsen
Gjestene kom noe mer med i den andre omgangen, men nok en gang var det Stabæk som fikk nettkjenning.

For i det 72. minutt sendte Birgir Meling ballen nydelig igjennom midtbaneleddet til Vålerenga. Luc Kassi fikk ballen i beina og satte fart mot VIF-forsvaret før han klinket ballen forbi Sascha Burchert.

Flere mål ble det ikke, dermed er Stabæk oppe på andreplass i Tippeligaen med sine 35 poeng. To foran Vålerenga. Serieleder Rosenborg står med 39 poeng, før deres kamp mot Sarpsborg 08 på Lerkendal søndag kveld.

Flyttet Miniklanen
Underveis i kampen ble Miniklanen, som er for Vålerengas supportergruppe for barn mellom 6 til 12 år, flyttet bort fra hovedtribunen. Ifølge flere Vålerenga-supportere på tribunen skal det være på grunn av tilrop fra Stabæk-fansen.

Arrangementansvarlig i Stabæk, Kjetil Ekeli, forteller til Nettavisen at de valgte å flytte Miniklanen for å få de nærmere Klanen, og ikke på grunn av tilrop fra Stabæk-fansen.

- Det stemmer ikke at de er vist bort fra tribunen. Vi valgte å flytte dem 20 meter, til en seksjon nærmere Klanen til Vålerenga, sier Ekeli til Nettavisen.

- De satt opprinnelig på hovedtribunen?

- De satt på hovedtribunen, men vi tok en vurdering underveis og valgte å flytte dem. Det var ikke noe unormalt å sette dem på hovedtribunen i utgangspunktet, forteller han.

Slåsskamp
Før kampen var noen som ikke maktet å holde seg unna hverandre. Det endte med at en person ble kjørt til legevakt med ambulanse.

- Fotballkamp Nadderud: Stabæk Vålerenga, slåsskamp før kampstart, to fått slag, en kjørt legevakt av ambulanse for behandling, skriver politiet i Asker og Bærum på Twitter.

Annonsebilag