Gå til sidens hovedinnhold

Sent selvmål ga Roma-seier

Flere italienske storlag ble reddet av sene scoringer.

Med John Arne Riise som vanlig på plass fra start, var Roma avhengig av tre poeng i bortekampen mot nedrykkstruede Cesena på søndag for å holde følge i toppen av tabellen i italiensk Serie A.

Men det så ikke ut til at hovedstadslaget skulle lykkes: Da kampuret hadde passert 89 minutter var det fortsatt to smultringer i målprotokollen mellom de to lagene.

Da tvang imidlertid innbytter Marco Borriello fram et selvmål fra vertenes Maximiliano Pellegrino, og den (for hjemmelaget) uheldige scoringen sørger for at Roma fortsatt har kontakt med tetstriden i den italienske ligaen.

Heldige var også Romas byrivaler Lazio, som gikk mot et annet 0-0-resultat mot Sampdoria hjemme på Olympiastadion i Roma.

Men Libor Kozáks scoring fem minutter før full tid avgjorde kampen til vertenes fordel, og de tre poengene sender Lazio opp til andreplass på tabellen - tre poeng bak Milan, før sistnevntes hengekamp mot Lecce senere på søndag.

Avstanden fra Milan og ned til Roma på fjerdeplass er på fem poeng, mens det er tett og jevnt også nedover på tabellen.

Juventus, ett poeng bak Roma, var det tredje storlaget som lå dårlig an på søndag, ettersom Baris utligningsmål etter at veteranen Alessandro Del Piero hadde sendt «den gamle damen» i føringen så ut til å holde helt inn.

Men ti minutter før full tid dukket Alberto Aquilani opp, og sørget for tre poeng også til Juventus. Dermed er det sorte og hvite også med i kampen om seriegullet, med seks poeng opp til Milan.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken