RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ÅPNET FIFA-KONGRESSEN: Sepp Blatter snakket om arrestasjonene under sin tale.
ÅPNET FIFA-KONGRESSEN: Sepp Blatter snakket om arrestasjonene under sin tale. Foto: Arnd Wiegmann (Reuters / NTB scanpix)

Sepp Blatter: - Jeg kan ikke overvåke alle hele tiden

Sist oppdatert:
Sepp Blatter brukte åpningsseremonien under FIFA-kongressen til å snakke om korrupsjonsskandalen.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) åpnet sin 65. kongress under en seremoni i Zürich torsdag.

Selvfølgelig må en FIFA-kongress ha en åpningsseremoni.

Under seremonien talte president Sepp Blatter til publikum, og han brukte naturlig nok en stor del av taletiden til å snakke om krisen FIFA er midt i nå.

Onsdag ble ni høytstående personer i FIFA siktet for korrupsjon, og torsdag har en samlet verdenspresse lagt et enormt press på nettopp Sepp Blatter ettersom han er øverste leder i FIFA og har vært det i 17 år.

- Handlingene til enkeltpersoner kaster en skygge over FIFA. Vi kan ikke tillate at navnet til FIFA blir dratt igjennom søla mer nå. Jeg vet at mange holder meg ansvarlig for handlingene deres og ryktet til FIFA, sa Blatter.

- Jeg kan ikke overvåke alle hele tiden. Hvis folk ønsker å gjøre noe galt, vil de også forsøke å skjule det. Samtidig faller ansvaret for omdømmet til FIFA på meg, og det å fikse problemet. Jeg vil ikke tillate at enkeltpersoner ødelegger for oss.

Blatter mener at de korrupte i FIFA er en minoritet.

- Akkurat som ellers i samfunnet. Og akkurat som ellers i samfunnet, må disse avsløres og straffes. 

Den anerkjente journalisten Andrew Jennings meddelte torsdag via Twitter at også Sepp Blatter kan havne i klørne til amerikanske FBI.

- Sepp Blatter er et mål for FBI, hevder Jennings.

Kanskje var det dette Blatter hadde i tankene da han under talen uttalte at «det kommer sikkert flere dårlige nyheter». Eller kanskje ikke.

- Vi vil samarbeide fullt med etterforskningen for å sørge for at alle ansvarlige blir straffet. De neste månedene blir ikke enkle for FIFA. La dette bli vendepunktet. Mer må gjøres for å sikre at alle handler på en ansvarlig måte, sa Blatter.  

- Fans, spillere, klubber, hele verden fortjener bedre. Vi må handle allerede i morgen, under kongressen. Det blir en lang og vanskelig vei for å gjenreise tilliten til FIFA. Vi må gjøre oss fortjent til den, gjennom handlingene våre og måten vi oppfører oss på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere