*Nettavisen* Sport.

Sepp Blatter siktet

SIKTET: FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

FIFA-toppen er mistenkt for økonomisk kriminalitet.

25.09.15 17:19

Sveitsisk påtalemyndighet har tatt ut siktelse mot FIFA-president Sepp Blatter. Han er avhørt, mistenkt for økonomisk kriminalitet.

Det bekreftes i en pressemelding fredag.

Siktelsen skal dreie seg om TV-rettigheter solgt til tidligere FIFA-medlem Jack Warner for langt under den riktige verdien, samt en såkalt «illojal» betaling til nåværende UEFA-president Michel Platini.

Platini trekkes inn
Nevnte Warner satt som president for CONCACAF - det nordamerikanske og karibiske fotballforbundet - da en avtale mellom ham og FIFA, signert av Blatter, ble inngått den 12. september 2005.

Sveitsiske påtalemyndigheter skriver at denne avtalen var ugunstig for FIFA og at det derfor er mistanke om at Blatter på eget initiativ har inngått avtalen, uten at andre organer i FIFA har vært involvert.

Når det gjelder utbetalingen til Platini, skal den ha blitt utbetalt i februar 2011. Det skal dreie seg om betaling for en jobb gjort i perioden 1999 til 2002. Blatter et mistenkt for å stå bak denne betalingen og den beskrives som «illojal» i pressemeldingen fra sveitsiske påtalemyndigheter.

Det er snakk om to millioner sveitserfranc.

Politirazzia
I pressemeldingen heter det videre at Blatter ble avhørt fredag etter et møte i FIFAs styre. Michel Platini skal ha bidratt med informasjon.

Platini stiller som kjent opp som presidentkandidat i FIFA neste år.

Det opplyses også at myndighetene har foretatt en razzia i FIFAs hovedkvarter og Blatters kontor. De har beslaglagt data derfra.

Jerome Valcke, Blatter høyre hånd i FIFA, ble nylig suspendert og fratatt alle sine oppgaver etter mistanke om korrupsjon.

Blatter skulle møte pressen fredag, men pressekonferansen ble avlyst etter først å ha blitt utsatt en time.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.