*Nettavisen* Sport.

Ser Liverpools sjanse for mesterligaspill

Foto: Michael Regan / Getty / All Over Press

Jamie Carragher mener klubben har topp fire innen rekkevidde.

18.11.12 16:52

Optimismen rår på Anfield igjen etter helgens 3-0-seier hjemme mot Wigan. Det ga Liverpool sesongens tredje triumf på tolv forsøk i Premier League.

Kanskje ikke den mest imponerende vi har sett fra den kanten, men tre poeng sørget i alle fall for at rødtrøyene klatret til 11.-plass på tabellen.

Merseyseiderne er nå bare fire poeng bak Arsenal, en av klubbene som har gjort det for vane å ende sesongen blant de fire beste.

Rutinerte Jamie Carragher ser nå en gyllen mulighet for at Liverpool kan blande seg inn i kampen om en Champions League-plass igjen.

-Helt åpent
- Vi ser ut som vi ikke har gjort noen god start, men ved å vinne på lørdag er vi ikke altfor langt bak topp fire, sa den 34-årige forsvarsspilleren til BBC Radio.

- Det er fortsatt helt åpent. Foruten de to øverste, og selv Manchester United tapte på lørdag, mister mange av lagene poeng hele tiden.

Liverpool er nå ubeseiret på sine sju siste kamper. En ser tendenser til at spillet under klubbens nye manager, Brendan Rodgers, er i ferd med å gi bedre resultater.

- For vår del ønsker vi bare å stå på videre og gå for en topp fire-plassering. Det virker som alle kaster bort sine sjanser, mener Carragher.

Forrige sesong var Liverpool hele 17 poeng bak Tottenham på fjerdeplassen. Det førte til managerbytte med Rodgers inn for Kenny Dalglish.

Yngre talenter
Nordirske Rodgers har blant annet hentet inn unge spillere fra klubbens eget akademi etter sitt inntog på Anfield.

Klikk på bildet for å forstørre.

Raheem Sterling, Suso og Andre Wisdom er blant ungguttene som har fått vise kvalitetene sine blant de beste. Sterling debuterte nylig for Englands A-landslag mot Sverige. Det gjorde han allerede i en alder av 17 år.

- Eierne har sett på det og ville ansette en manager som ønsket å gi spillere fra akademiet sjansen. Og det har han gjort, sier Carragher til BBC Radio.

Liverpool-veteranen mener det tar tid å etablere seg på laget og har vært vanskelig for klubben å erstatte spillere som Maxi Rodríguez og Dirk Kuyt. Spesielt med tanke på den økonomiske situasjonen, og at Liverpool har brukt mye penger de siste årene.

- Rodgers har vært veldig modig med å la unge spillere få sjansen. Forhåpentlig får vi se fordelen med det i framtiden, sa midtstopperen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.