RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Sergio Agüero sendte City til himmels

Sist oppdatert:
De lyseblå jublet som om trofeet var sikret.

MANCHESTER CITY - VILLARREAL 2-1:

Manchester City er lederlaget i Premier League, men i Champions League har det ikke gått like glatt for den steinrike klubben.

Tirsdag var Roberto Mancinis gutter avhengige av tre poeng hjemme mot Villarreal og det skulle det få. Men det kom ikke gratis.

Gjestene åpnet nemlig best, men City kom tilbake i kampen takket være et selvmål. Og avgjørelsen? Den falt tre minutter på overtid.

Sergio Agüero har vist seg som et knallkjøp for City så langt denne sesongen og mot Villarreal var det nettopp den lille argentineren som ble helten.

Sjekk alle resultatene fra Champions League her!

Fikk en i fleisen
Det var altså gjestene fra Spania som åpnet best i Manchester og allerede etter fire minutter lå den første ballen i nettet. Cani ble målscorer for Villarreal.

City slurvet med pasningsspillet og gjestene kom til en skuddmulighet. Joe Hart måtte gi retur på avslutningen og den tok Cani svært godt vare på.

Etter den tidlige scoringen skulle det imidlertid handle om det lyseblå hjemmelaget. Roberto Mancinis menn klarte likevel ikke å skape så alt for mange sjanser.

Aleksandar Kolarov prøvde seg på et frekt frispark etter 31 minutter, mens spanjolenes keeper, Diego Lopez, var med på notene og fikk avverget.

Først i det 43. minutt skulle det bli uttelling. Kolarov fosset fram på kanten og la inn mot Edin Dzeko. Carlos Marchena prøvde å klarere, men endte opp med å sette ballen i eget nett.

Dermed kunne lederlaget i Premier League gå til pausen med en smule arbeidsro. Laget hadde før tirsdagens kamp kun sanket ett poeng i Champions League og trengte en seier.

Agüero ble helten
Hjemmelaget trengte likevel fortsatt minst ett mål for å ha grunn til å være fornøyd og det så lovende ut da Edin Dzeko kom til en brukbar avslutning allerede etter 48 minutter.

Mål ble det imidlertid ikke, og selv om vertene skapte de fleste farligheten i andre omgang, skulle det drøye lenge, veldig lenge, før den avgjørende scoringen kom.

Først tre minutter på overtid kunne de lyseblå slippe jubelen løs. Pablo Zabaleta slo inn foran mål og David Silva fliket videre til Sergi Agüero. Han satte ballen i mål.

Dette betyr at City nå har fem poeng i gruppe A og har dermed heng på Bayern München og Napoli, som er nummer én og to. De to sistnevnte spilte uavgjort 1-1 tirsdag.

Villarreal står fortsatt med fattige null poeng i gruppen og må nok vinke farvel til drømmen om avansement til sluttspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere