RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serie A skriker etter mållinjeteknologi

MÅLLINJETEKNOLOGI: Italiensk fotball trenger mållinjeteknologi.
MÅLLINJETEKNOLOGI: Italiensk fotball trenger mållinjeteknologi. Foto: Marco Bertorello (Afp)
Det holder ikke med bare ekstra assistent-dommere.

Enda en gang førte manglende mållinjeteknologi til at et lag ble snytt for scoring i serie A. Nå roper hele Italia på at teknologien skal tas i bruk.

Palermo ble snytt for scoring i bortekampen mot Sampdoria da Micel Morganellas skudd traff tverrliggeren og spratt innenfor streken. TV-bildene viste at ballen var inne, men dommeren vinket spillet videre.

Det gjorde han selv om den ekstra assistentdommeren med spesielt ansvar for å vurdere om ballen er over streken sto godt plassert.

Kampen endte 1-1, og etterpå brøt Sampdoria-trener Sinisa Mihajlovic sitt selvpålagte forbud mot å kritisere dommerne, for å erklære sin sympati med motstanderen.

- Vi må være ærlige. Det var åpenbart at det skulle vært scoring. Vi pleier ikke å snakke om dommerne, men nå må man begynne å ta i bruk mållinjeteknologi, sa han.

Trenger hjelp

Palermo-trener Giuseppe Iachini er enig.

- De ekstra assistentene er en hjelp, men i slike situasjoner går det så fort at det kan være vanskelig for dem. Teknologien kan hjelpe dem, sa han.

Det har vært en rekke kontroversielle situasjoner i italiensk fotball i senere år, der det har vært tvil om ballen var over streken. Ekstra assistentdommere ble innført, men i desember sa landets fotballpresident Carlo Tavecchio at han ønsker mållinjeteknologi innført fra neste sesong.

En formell avgjørelse er ennå ikke fattet av forbundsstyret.

Pogba-show

Debatten om måltyveriet i Genova overskygget en ny seier for serieleder Juventus. Paul Pogba scoret et vakkert mål og gjorde forarbeidet da Stephan Lichtsteiner fastsatte resultatet til 2-0 mot ChievoVerona.

Inter ble buet av banen hjemme på San Siro etter at Emiliano Moretti ga Torino 1-0-seier. Det var Torinos første borteseier mot Inter siden 1988.

Inter har vunnet bare to av ni seriekamper siden Roberto Mancini overtok som trener, og laget er i likhet med byrival Milan 23 poeng bak Juventus.

Argentinske Javier Saviola scoret sitt første mål for Hellas Verona da Atalanta ble slått 1-0. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere