RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seriemester med Rösler

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
Sist oppdatert:
Sensasjonell avsluting på Norges-oppholdet for Uwe Rösler. Nå skal tyskeren ofre alt for å lykkes i England.

Syv kamper, fem seire, to uavgjort og null tap. 17 poeng av 21 mulige. Seiersprosent: 74,4.

Bra? Ja. Bedre enn de fleste? Ja. Best? Ja, faktisk.

Mens den suverene serieleder Rosenborg har vunnet 19 av sine 29 kamper (og spilt uavgjort ti ganger) og kan rekke tunge til resten av Fotball-Norge, er det faktisk Uwe Röslers Molde som har vært flinkest til å kapre poeng denne sesongen – 2,43 poeng er snittbeholdningen, mot Rosenborgs 2,31.

- Det har vært en veldig god høst, spillerne har vært fantastiske etter at jeg kom hit, sier Uwe Rösler til Nettavisen.

- Resultatene er ikke tilfeldig
Selv vil han ikke spekulere i «hva som kunne ha vært», hadde han fått sjansen tidligere.

- Det er under ¼ av sesongen vi har spilt, og da nytter det ikke å tenke på det. Molde har mye riktig for seg, men det er ikke tilfeldig at Rosenborg er der i toppen hele tida – Molde og andre norske klubber mangler stabiliteten som skal til, mens Rosenborg har sulten og presterer jevnt år etter år.

- Samtidig er det ikke bare flaks eller kortbukser som har gjort at vi har tatt 17 av 21 poeng i høst. Det er en meget talentfull gruppe med spillere her, som også har spilt bra sammen som lag. Det gir et strålende utgangspunkt for neste sesong, hvor de i tillegg får ekstra ressurser i forbindelse med hundreårsjubileet sitt, sier Rösler.

Hvem som skal bygge videre på suksessen under Rösler er ennå ikke (offisielt) klart. Uansett om det skulle bli «forhåndsfavoritt» Ole Gunnar Solskjær, og det vil stå ennå et vikariat fritt fram til sommeren, er én ting fortsatt like klar:

Uwe Rösler blir ingen ny, midlertidig løsning.

Torsdag reiser han nemlig tilbake til familien i Manchester. For godt.

Skal bli trener i England
Har han blitt Big in Norway, har nemlig den gamle Manchester City-helten ikke ambisjoner om å bli noe mindre i England.

- Jeg reiser til England for å pleie familien min, men også for å bygge opp en karriere der, og skal bruke mye tid på nettverksbygging, og å bli sett ute på arenaer. Du må vise at du virkelig har det som skal til for å lykkes, og tør å flytte over før du har fått deg jobb.

Tøft klima til tross, den tyske storscoreren er trygg på at Englands-oppholdet skal bli en suksess.

- Jeg mener jeg har det som skal for å lykkes i England, samtidig er jeg villig til å bruke tid for å få det til.

Ikke redd arbeidsledighet
Det betyr at Rösler snart kan finne seg i de arbeidsledige rekker igjen.

- I England er det veldig viktig med hvem du kjenner, og det er viktig å pleie kontaktene sine, og å bli kjent med folk. Det tar tid, og om jeg må gå arbeidsledig en stund, så bekymrer ikke det meg.

- Målet er å komme så langt som mulig i engelsk fotball, og om det betyr at jeg ikke får jobb som hovedtrener, men skal inn i et trenerteam, så er det greit. Jeg kan også ta jobber i Division One og Two, og også i Conference, understreker den ambisiøse tyskeren.

PS. For ordens skyld: Rosenborg har «bare» vunnet fire av sine syv kamper etter at Rösler tok over som Molde-trener. Imidlertid har Nils Arne Eggen et poengsnitt på 2,50 per kamp siden han tok over RBK-skuta i sommer, altså marginalt bedre enn Röslers snitt.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere