RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seriøs toppscorer til Start

Sist oppdatert:
Noen har hevdet at Starts nye spiss har vært useriøs. - Men det var tidligere, sier Start-trener Tom Nordlie.

Stefan Bärlin ble tidligere i januar enig med Start om en treårsavtale. Mandag ble de to klubbene enige, og spissen kommer til Kristiansand 1. februar.

Bärlin scoret 23 mål for Västerås forrige sesong.

Målfarlig
- Han har spilt 105 kamper i Allsvenskan, og scoret ni mål da Djurgården ble seriemestre. Han er ekstremt hurtig, og god til å lage mål. En bakromsspiller, sier Start-trener Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Start hadde fått meldinger om at Bärlin ikke skulle være den mest seriøse av alle fotballspillere, men har fått tilbakebevist den påstanden. Steinar Pedersen kjenner Bärlin fra IFK Göteborg, og sørlendingene har også sjekket med Anders Linderoth.

Og klubben fikk spissen i konkurranse med en haug andre klubber.

- Vi sjekket ut det med seriøsiteten. Det var tidligere at han ikke var så seriøs. Han hadde også tilbud fra 6-7 andre klubber, men valgte oss, sier Nordlie fornøyd videre.

Mange om beinet
Viking skal ifølge Nordlie ha vært i ferd med å hente Bärlin tidligere i vinter, men droppet ham da det ble klart at Peter Kopteff og Hannes Sigurdsson fortsatte. Nå kommer Bärlin i stedet til Kristiansand 1. februar.

- Nå har vi Ben Wright og Jon Midttun Lie på den ene kanten. Vi har Bala Garba og Kai Risholt sentralt, og vi har Alex Valencia og Bärlin på den andre kanten. Og Bärlin kan også spille på de to andre plassene.

- Man vet jo aldri om man har skutt gullfuglen, men jeg føler i hvert fall at vi har bra konkurranse på de plassene nå, sier Nordlie.

Midtbanespiller neste
Nordlie ønsker en midtbanespiller og en back til klubben før seriestart, men får ingen back. Start har ikke råd til noe annet enn en midtbanespiller.

Totalt har klubben brukt mindre enn fire millioner kroner på Bård Borgersen, Kenneth Høie, Jon Midttun Lie og Stefan Bärlin. Det er Nordlie fornøyd med.

- De spillerne for den summen - utifra vår økonomi så må jeg si at vi har kjøpt ganske fornuftig, sier Start-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere