RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Sesongens største dommertabbe?

Sist oppdatert:
Men dommertabben ble ikke avgjørende i Kristiansand.

START-KONGSVINGER 3-0:

Start vant omsider en fotballkamp igjen, da Kongsvinger ble slått 3-0 på Sør Arena søndag. Espen Børufsen scoret like før pause med en nydelig avslutning i lengste kryss, etter selv å ha gjort mye av forarbeidet. Tidlig i 2. omgang satte så Ole Martin Årst inn 2-0 etter et fantastisk forarbeid av Cristian Bolanos, men Børufsen ville ha siste ord og banket inn 3-0 med et nydelig skudd etter 74 minutter.

Etter tre strake tap vant sørlendingene dermed en fotballkamp igjen.

Dommertabbe
Og akkurat det kan dommer Kristoffer Helgerud være glad for. Det virket nemlig som om han fratok Start et helt greit mål etter en halv times spill, da det fortsatt var målløst.

Kongsvingers Bobbie Friberg de la Cruz sendte ballen tilbake til egen keeper, Ole Martin Årst snappet den og satte ballen i mål. Likevel ble han avblåst av dommer Helgerud.

- Det kan ha vært denne sesongens store dommertabber, sier TV 2-ekspert Frode Olsen.

Årsaken var selvfølgelig at Årst fikk ballen fra motspiller og dermed ikke kan ha stått i offside. Det virket også utenkelig at dommeren blåste for en duell i forkant, siden de la Cruz hadde kontroll på ballen i flere sekunder før han sparket den tilbake til keeper - uten at dommeren blåste da.

Helgerud la seg flat etter kampen, og mente også at han burde ha vist ut Starts Clarence Goodson.

- På den første situasjonen burde jeg gitt rødt kort og frispark. Men jeg hadde for dårlig vinkel og ikke mulighet til å se situasjonen. Det annulerte målet var også klart feil. Jeg har snudd meg rundt og ser ikke. Derfor stoler jeg på linjedommeren som vinker for offside, sier han til TV 2 Sporten.

Les også:
Vålerenga-Aalesund:
- Moa blir ikke lenge
Molde-Haugesund:- Så feigt at jeg ikke har ord
RBK-Hønefoss:- Kritikk får vi uansett
Sandefjord - Viking:Gir spillerne fri fra 17. mai-toget
Odd-Tromsø:Beste siden Tom Nordlie
Strømsgodset-Stabæk:Det rakner for stortalentene
Brann-LSK:Partyfikseren

Fire av 12 poeng
For Kongsvinger endte kampen dermed med en ny nedtur, og etter fire poeng på trener Tony Gustavssons to første kamper, står laget nå med to strake tap. Laget fra de dype skoger blir dermed liggende på 14. plass i Tippeligaen.

Kongsvinger spiller hjemme mot Molde i neste seriekamp, mens Start skal til Stabæk. Sørlendingene klatret til 7. plass etter seieren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere