RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Søgård debuterte for Start

Sist oppdatert:
Og nå er gjengen fra Sør Arena klar for semifinale i cupen.

START - ALTA 1-0:

Start ligger godt plassert helt i bunn av Tippeligaen, men mot Adeccoligaklubben Alta i den første kvartfinalen i cupen, var de gule storfavoritter.

Og med flere nye fjes på banen, var det Start skulle snu den trøblete sesongen.

Olav Tuelo Johannesen, som kom til Kristiansand-klubben i begynnelsen av august, begynte på topp, mens Alexander Lund Hansen, tidligere Rosenborg-, Fredrikstad- og Odense-spiller, debuterte mellom stengene.

Espen Søgård, som gikk til Start fra Lillestrøm etter 14 år på Åråsen, debuterte på midtbanen, og imponerte i sin nye, gule drakt.

Men det var et kjent Start-fjes som til slutt sørget for avansement i cupen.

Jesper Mathisen, sønnen til Start-legenden Svein Mathisen, scoret kampens eneste mål på et nydelig frispark, og sørget med det for at gjengen fra Sør Arena er klar for semifinale i cupen for femte gang i fotballhistorien.

Der møter de enten vinneren av kvartfinalen mellom Aalesund og Rosenborg, som du kan følge LIVE fra klokken 19.46 , eller Fredrikstad, Molde, Viking eller Brann, som spiller sine kvartfinaler søndag.

Start har aldri før spilt cupfinale, men nå lever drømmen om Ullevaal i høyeste grad. Semifinalene trekkes onsdag.

For Alta er cupeventyret over, men klubben kan være fornøyde med at de er det første laget fra Finnmark som noen gang har nådd en kvartfinale i cupen.

Kampen var for øvrig den første Start har vunnet siden seieren over Strømsgodset i den forrige cupkampen 22. juni. I Tippeligaen har ikke klubben hentet tre poeng siden 16. juni, da de slo Fredrikstad 3-2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere