Det bekrefter Merseyside-klubben på Twitter.

Den sveitsiske angrepspilleren kommer til Liverpool fra Stoke, der han har spilt siden 2015. Klubben rykket ned fra Premier League sist sesong.

Liverpool opplyser ikke om hvor lenge avtalen varer, men skriver på egne hjemmesider at den sveitsiske landslagsspilleren har signert en «langtidskontrakt».

- Jeg er veldig fornøyd med å være her. Dette er en stor klubb med en lang historie, store spillere og en fantastisk trener, sier Shaqiri i en uttalelse på klubbens nettside.

Les også: Vi følger overgangsvinduet direkte

Klopp forklarer kjøpet

Liverpool-trener mener det var en enkel avgjørelse å si ja til å signere Shaqiri da det ble klart at han var tilgjengelig til det som rapporteres å være en gunstig pris.

Ifølge Liverpool Echo skal 26-åringen ha hatt en klausul i kontrakten som gjør at han koster rundt 13 millioner pund, som en følge av nedrykket til Stoke.

Klopp kaller overgangen for en «no-brainer» for Liverpool.

- Når noen som ham blir tilgjengelige på denne måten så må man reagere hvis man er smart - og det har vi gjort, sier Klopp i et intervju med klubbens nettsted.

Liverpool-manageren skryter av 26-åringen klubben nå har sikret seg.

- Han har fart og ferdigheter, han er passe arrogant på fotballbanen, han viser tapperhet med tanke på å ønske få ballen og utrette ting på banen. Hvis man skal spille for oss, så er dette obligatoriske egenskaper man må ha, forteller tyskeren.

Klopp mener Liverpool passer Shaqiri perfekt.

- Det er fordi at han trenger å presse seg selv og utfordre seg selv. Vårt miljø oppmuntrer til det, sier Liverpool-manageren.

- Fra vårt perspektiv så er han en som utgjør en stor forskjell i troppen og laget fordi han kan passe inn i så mange posisjoner i vårt system. Han gir oss bedre fleksibilitet med tanke på hvordan vi kan bruke våre spillere også, forklarer Klopp.

Tyskeren ser frem til å jobbe med spilleren han har fulgt med på lenge og som han tror kommer til Liverpool med mye selvtillit etter å ha gjennomført et godt verdensmesterskap.

Avbrøt ferie

Echo-journalist James Pearce var blant de første til å rapportere om sveitserens overgang. Han skriver på sin Twitter-konto at Shaqiri dro hjem tidligere fra ferie for å gjennomføre Liverpool-overgangen.

Fra før har Liverpool sikret seg midtbanespilleren Fabinho og det tidligere Chelsea-talentet Isaac Christie-Davies i dette overgangsvinduet.

I tillegg har Naby Keita ankommet klubben fra RB Leipzig. Midtbanespillerens overgang til de røde ble imidlertid klar i fjor.

Erfaring fra flere større klubber

Shaqiri står bokført med 74 landskamper for Sveits og har nettet 21 ganger med flagget på brystet. Han deltok under sommerens VM.

Han debuterte på Sveits' landslag tilbake i 2010.

I tillegg til Stoke har 26-åringen spilt for klubber som Basel, Bayern München og Inter, i løpet av karrieren. For Stoke spilte den raske vingen 92 kamper over tre sesonger og han scoret totalt 15 mål for klubben.

Han har vært med å vinne den sveitsiske ligaen tre ganger og var også en sentral del av et Basel-lag som blant annet slo ut Manchester United i Champions League i 2011, sammen med Yann Sommer og Granit Xhaka.

Han har også to Bundesliga-titler på samvittigheten fra Bayern-tiden.

Den offensive spilleren, som trives best på høyre kant, beskrives som en uforutsigbar spiller, god med begge føtter, og effektiv foran mål.

Shaqiri har også flere ganger tidligere blitt koblet med en overgang til Liverpool, blant annet i 2012, da han til slutt endte i Bayern München.

Liverpool ble nummer fire i Premier League sist sesong og spilte seg helt til finalen i Champions League, der det ble tap for Real Madrid.