*Nettavisen* Sport.

Shearer er fortsatt i sjokk

Foto: Getty / All Over Press

- Dette skjer bare ikke med en av dine beste venner.

28.11.11 22:44

To av de største profilene i Premier Leagues unge historie, er Gary Speed og Alan Shearer. De to duellerte mange ganger før de ble lagkamerater i Newcastle.

Lørdag var de to sammen i studio og snakket om neste helg, når Speed og familien skulle komme på besøk til Shearer og hans familie.

Søndag våknet Alan Shearer opp til en rekke ubesvarte anrop. Da han besvarte en oppringning fra Gary Speeds bestevenn, fikk han vite at hans tidligere lagkamerat hadde tatt sitt eget liv søndag morgen.

- Dette skjer bare ikke med en av dine beste venner. Jeg var sammen med ham på lørdag og snakket om praktiske ting for neste helg. Han skulle komme på besøk sammen med sin kone, og bo hjemme hos meg. Jeg forlot studio etter å ha tatt ham i hånden og sagt «vi ses neste helg». Dessverre gjør vi ikke det, sier en åpenbart rystet Shearer i et radiointervju med BBC Radio Five Live.

Shearer forteller at han fortsatt er i sjokk. De to ble veldig nære venner under tiden sammen i Newcastle.

- Jeg spilte mange ganger mot ham, men da Kenny (Dalglish, red. anm.) signerte ham her i Newcastle, ble vi umiddelbart gode venner. Du er nesten nødt til å bli uvenner med mange når du spiller fotball og krangler om situasjoner, men ingen ble det med Gary. Ingen hadde et vondt ord å si om ham. Han var rett og slett en utrolig kar, en skikkelig fyr, en du kunne stole på. Hvis du skulle møte ham klokka sju, var han der fem på sju.

Speed virket glad og fornøyd da Shearer traff ham lørdag og den tidligere stjernespissen merket ikke noe galt.

- Vi planla vår neste ferie i Portugal neste sommer, sammen med familiene og barna våre. Det er derfor dette er så vanskelig å begripe. Skikkelig, skikkelig vanskelig. Kona mi er helt fortvilet. Vi tenker bare på stakkars Louise og hans to barn, og på hans mor og far. Jeg synes så synd på dem, sier Shearer.

Han har snakket med faren til Gary Speed.

- Han var selvfølgelig i sjokk. Jeg ville bare gi min kondolanse. Det var ingen lang samtale. Jeg ville bare fortelle at de må si fra hvis jeg kan hjelpe til med noe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.