*Nettavisen* Sport.

Shelton ble helten

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Etter en tung start i Vålerenga har Luton Shelton virkelig spilt seg varm i den blå trøya.

17.10.10 08:49

VÅLERENGA - STRØMSGODSET 4-1:

Jamaicaneren scoret to ganger, skaffet straffe, og terroriserte Strømsgodsets forsvar da drammenserne ble knust på Ullevaal.

Gjestene sitter neppe igjen med mange gode minner fra arenaen der de senere i høst skal spille NM-finale mot cupaskeladden Follo.

- Vi er fornøyde med at vi har tatt to poeng i snitt per kamp. Det sier litt om Rosenborgs stabilitet at de fortsatt leder suverent, sa VIF-trener Martin Andresen til NRK etter kampslutt.

Han mener det ikke er bittert at trønderne mest sannsynlig vinner årets Tippeliga med god margin.

- Jeg er også imponert over hvor stabile gutta mine har vært i år, la han til.

Tilbake på gammelt nivå
Vålerenga åpnet klart best på Ullevaal og kom fullt fortjent i føringen da Luton Shelton dundret inn en vakker scoring fra skrå vinkel etter 26 minutter spill. Den lynraske 24-åringen tråklet seg inn fra venstresiden og nølte ikke da ballen spratt opp i gunstig høyde rett foran ham.

Ballen føk knallhardt via Godset-keeper Adam Larsen Kwaraseys hånd og opp i vinkelen.

Nettavisen fulgte kampen direkte:

Shelton, som har måttet tåle mye kritikk for manglende målteft i sin tid I VIF, har virkelig fått en ny vår som venstre kantspiller i Martin Andresens mannskap.

Jamaicaneren slo igjennom i Europa som Henrik Larssons spissmakker i Helsingborg for noen år tilbake. Inntil i år har han slitt med å finne tilbake til de samme taktene etter returen til Skandinavia fra engelske Sheffield United.

Men etter å ha blitt omskolert til kantspiller denne sesongen har Shelton nå scoret ti ganger for Vålerenga denne sesongen.

Sæternes økte
Vålerengas andre fulltreffer for kvelden ble imidlertid satt inn av Bengt Sæternes etter et nydelig gjennomspill fra Mohammed Fellah.

Sæternes har aldri vært kjent som noen bakromsspiss, men da både løpet og pasningen var perfekt timet viste den aldrende spissen at han fortsatt har målteften inne.

35-åringen ladet høyrebeinet og banket ballen i det lengste hjørnet bak Kwarasey.

Løp fra alle
Etter hvilen fortsatte Sheltons mange stormløp mot Godset-målet. Kampens store spiller tok seg enkelt forbi Alexander Aas og var kald da han plasserte inn 3-0 alene med bortelagets keeper.

Og han var ennå ikke ferdig med å ydmyke drammenslaget. Riktignok så det ut til at jamaicaneren ble hindret like utenfor feltet da han skaffet straffe til hjemmelaget med drøye tjue minutter igjen. Harmeet Singh satte straffen i mål.

Øyvind Storflor reduserte cirka ti minutter før full tid etter å ha kjørt karusell med VIF-back Andreas Nordvik. flere muligheter fulgte for gjestene, men cupfinalisten våkent altfor sent til å kunne gjøre opp for det tapte.

-Vi møtte et veldig godt lag. Det beste vi har spilt mot i år. Vi evnet ikke å henge med i dag, men fikk med oss god lærdom. Vi sto på helt ut, i motsetning til i Stavanger i vår forrige kamp, oppsummerte Strømsgodset-trener Ronny Deila overfor NRK.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.