*Nettavisen* Sport.

Siem: - Et jordskjelv i fotballfamilien

Kjetil Siem sier torsdagens utestengelser av FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er en totalt turbulent situasjon. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Kjetil Siem sier torsdagens utestengelser av FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er en totalt turbulent situasjon.

Generalsekretæren i Norges Fotballforbund (NFF) mener følgende om nyheten om at Blatter og Platini ble utestengt med umiddelbar virkning torsdag:

– Det er et jordskjelv i fotballfamilien. Det er de to mektigste fotballederne i verden per i dag. Den ene er sittende president og den andre planlegger, med stor støtte, å bli den neste. At begge er utestengt, uten at man kan fastslå skyldspørsmål, er ikke noe FIFA har vært utsatt for før, sier Siem til NTB.

Han håper at dagens avsløringer også kan forklare hvorfor fotballpresident Yngve Hallén har vært ordknapp i forbindelse med skandalene i FIFA. Hallén sitter i den etiske komiteen, og medlemmene har ikke anledning til å uttale seg om saker hvor de er det dømmende organet.

– Jeg tror folk nå skjønner hvorfor han har vært rund i kantene. Det å si ingen kommentar i Norge er vanskelig. Jeg håper man nå skjønner at han har hatt en taushetsbelagt inngang som har gjort det umulig å kommentere, sier generalsekretæren.

– Jeg vil understreke det jeg har sagt hele tiden, at alle parter nå må bidra til å få alt opp på bordet. Det er viktig å sette fotballens interesser først, sier Hallén til fotball.no.

Hva som skjer videre i verdens største fotballorganisasjon er foreløpig usikkert, men Siem tror visepresident Issa Hayatou overtar ansvaret midlertidig. Han påpeker imidlertid at alt det administrative rundt FIFA vil gå som vanlig.

– De har 600 ansatte, så det går akkurat som før. Der er det ingen forskjell, sier han.

Tross torsdagens sjokknyheter, mener Siem dette viser at opprettelsen av den etiske komiteen fungerer.

– Dette må uansett føre til et momentum. Det er avgjørende for hvordan saken blir håndtert, og vil vise om det er en reell mulighet for det alle ønsker – åpenhet, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.