RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siem: - Guttorm har vist hundre prosent mistillit til landslagssjefen

Kjetil Siem er glad for at Dilling ikke får tilbake jobben som herrelandslagets mangeårige administrative leder. Han understreker at det ville blitt en fryktelig vanskelig situasjon.
Kjetil Siem er glad for at Dilling ikke får tilbake jobben som herrelandslagets mangeårige administrative leder. Han understreker at det ville blitt en fryktelig vanskelig situasjon. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Siem er glad for at Guttorm Dilling ikke får tilbake jobben.

OSLO: - Vi må anerkjenne rettens kjennelse, men den endrer ikke vårt syn på at Guttorm har vist hundre prosent mistillit til landslagssjefen, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem til Nettavisen.

Fredag kveld falt dommen i arbeidsrettssaken mellom NFF og herrelandslagets mangeårige administrative leder Guttorm Dilling.

Oslo tingrett understreker i dommen at NFFs forsøk på å omplassere Dilling, ved å tilby ham en annen stilling innenfor organisasjonen, ikke er gyldig i henhold til arbeidsgivers styringsrett. 

- Hadde blitt fryktelig vanskelig
Imidlertid får ikke Dilling tilbake jobben sin.

- Det er vi glad for. Han tapte saken som angikk gjeninsettelsen og må betale saksomkostninger på det. Det er juridisk veldig viktig for oss, sier Siem til Nettavisen. 

- Hvorfor er det viktig?

- Fordi det er hele grunnen til alt. Gjennom hans mistillit til Per Mathias (Høgmo, landslagssjef, journ. anm.) og landslagsledelsen ville dette bli svært vanskelig og egentlig umulig å få til å fungere. Det hadde blitt en fryktelig vanskelig situasjon, sier Siem. 

Han understreker likevel at han ikke har noe problemer med å skulle jobbe sammen med Dilling igjen - i en annen stilling.

- Dette handler ikke om vi kan gjobbe sammen eller ikke. Det er klart vi kan det. Vi har også tilbudt han jobb i NFF. Men han har vist mistillit til landslagsledelsen, så det kommer ganske klart fram at et videre løp med han i det støtteaoppartet er uheldig, sier Siem til Nettavisen.

Skal snakke med Dilling
Siem sier at NFF den neste måneden vil ha samtaler med både advokater og med Guttorm Dilling.

- Nå fikk vi beskjed om dette for fem minutter siden, så nå skal sette oss ned og snakke med advokatene og også høre hvordan Guttorm ser på dette, sier han, og legger til:

- Men det er altså han som ikke vil være med på de nye tankene fra landslagsledelsen, og det er utgangspuntket for hele saken. Men selvfølgelig skal vi respektere at retten mener at når det står en sånn paragraf i ansettelseskontrakten hans, så lar ikke den seg endre.

Vurderer anke
Siem påpeker at dommen ennå ikke er rettskraftig, og at det kan bli akutelt med en anke.

Også fotballforbundets advokat bemerker at Oslo tingrett ikke har gitt Dilling jobben tilbake.

– Grensene for arbeidsgivers styringsrett kan være vanskelige å trekke, og her har Oslo tingrett satt snevre rammer. Men retten har samtidig ikke villet gi Dilling umiddelbar rett til å komme tilbake gjennom midlertidig forføyning. I så måte ligger saken an til en bredere vurdering i Borgarting lagmannsrett om et år. Nå vil NFF benytte ankefristen på en måned til å vurdere dette nøyere, sier fotballforbundets advokat, Nicolay Skarning til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere