Siem lei Drillo-spørsmål

Generalsekretær Kjetil Siem er lei spørsmål om Drillo-avgangen. Her er han sammen med Per-Mathias Høgmo, fotballpresident Yngve Hallen og tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen.

Generalsekretær Kjetil Siem er lei spørsmål om Drillo-avgangen. Her er han sammen med Per-Mathias Høgmo, fotballpresident Yngve Hallen og tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Drillo-avgangen virker fortsatt noe betent i Fotballforbundet.

Det ble voldsomt støy da Egil Olsen i fjor høst ble satt til side da A-landslaget hadde to kamper igjen av VM-kvalifiseringen. Per-Mathias Høgmo ble hasteinnkalt til jobben.

Rabalderet pågikk i flere uker før en forsmådd Drillo kom til forståelse med NFF. Høgmo har én seier på sine tolv første kamper som norsk landslagssjef.

– Dette må vi bli ferdig med, uansett hvor stort mageplasket var. Vi har tatt mye selvkritikk. Nå må vi bare se fremover med dem vi har. Egil ville jo uansett ikke fortsette (etter VM-kvalifiseringen). Det var aldri tema, sier Siem til NTB ett år etter bruduljene.

Uten effekt

Siem og fotballpresident Yngve Hallén håpet et skifte av trener kunne redde omspill til VM-sluttspillet i Brasil.

– Egil var klar på at han ikke ville fortsette etter kvalifiseringen. Spørsmålet var om det ville ha en effekt å bytte to kamper før slutt. Det var det ingen som visste effekten av. Men det hadde ingen effekt, for vi kom verken til VM eller playoff. Nå kan du like gjerne spekulerer andre veien om vi kanskje hadde klart noe annet da. Men slik er det ingen grunn til å tenke. De to kampene er det blitt for stort fokus på. Alle var enige om at det skulle komme et bytte, og er det noen som har støttet Per-Mathias' kandidatur, så er jo det Egil, påpeker Siem.

Unnvikende

NTB spurte Høgmo etter tirsdagens 0-2-tap mot Italia om jobben hadde vært tøffere enn han så for seg da han fikk den for ett år siden.

– Ser vi på laget som startet mot Italia, så er det et svært ungt lag uten mye rutine. I så måte – og vi har valgt å matche oss tøft – gir kampen oss mye god læring, som vi tar med oss videre, sa Høgmo unnvikende.

Landslagssjefen dro rett fra Ullevaal til jakt nordpå. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.