*Nettavisen* Sport.

Siem lettet

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Norsk Toppfotballs Kjetil Siem, som representerte klubbene under gårsdagens forhandlinger, er svært fornøyd med at en mulig streik nå er avverget.

27.05.06 10:01

Etter å ha gitt NISO-leder Silje Johannessen en god klem etter endte forhandlinger, valgte den tidligere Vålerenga-strategen å se lyst på fremtiden.

U er hjemmeseier
- Det ender jo noen ganger uavgjort. Det jeg er mest fornøyd med er at det ikke ble streik, sa Siem til TV 2 sent i går kveld.

Etter at partene mer eller mindre hadde stanget mot hverandre i over tolv timer, kunne romsdølingen endelig ta seg tid til å løfte blikket. Et særdeles ubeleielig opphold var avverget. For begge parter.

- Jeg var optimistisk i starten, så kom en tung periode i midten, men det løste seg heldigvis, sier Siem til bt.no.

Hvor viktig var det å unngå streik?

- Det var særdeles viktig. Eliteserien er en så utrolig sterk merkevare som er viktig å ta vare på. Publikum vil se kamper. En streik ville ikke vært annet enn negativt, sier Siem til 100% Fotball.

Tok tak
Da forhandligene mellom partene ikke førte frem, var det Kjetil Siem selv som luftet muligheten for å utsette det betente temaet rundt karriereavbruddsforsikringen. Det overordnede målet var å få avviklet søndagens fotballrunde.

Med godkjennelse fra alle de 30 klubbene som spiller i de to øverste divisjonene, la han frem et forslag som NISO senere aksepterte. I den skissen inngår altså ikke selve forsikringsspørsmålet. Partene har derimot blitt enige om å opprette et fond som midlertidig skal bistå skadde spillerne, frem til en endelig løsning på konflikten finner sted.

Siem forhandlet også frem en avtale om at spillerne skal få tegne individuelle sponsoravtaler uavhengig av klubbvalg, hvis medisinske grunner taler for dette.

Dermed kan de omstridte «anonyme skoene» uten fabrikk-merke snart være historie.

Spillernes krav om to prosent av inntektene fra medieavtalene ble dermed ikke innfridd.

TV 2 sender
Kanskje viktigst av alt: Ettersom streiken er avblåst, gir TV 2 deg full dekning av både Tippeligaen og Adeccoligaens 10. runde søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag