RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siem reagerte etter anonymt tips

Generalsekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem forklarte seg i kampfiksingssaken i Oslo tingrett tirsdag.
Generalsekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem forklarte seg i kampfiksingssaken i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Da Kjetil Siem inntok vitneboksen i Oslo tingrett tirsdag, fortalte han om hvordan han anonymt ble tipset om kampfiksing i juli 2012.

Samtalen med tipseren skjedde kort tid etter at Follo hadde kontaktet generalsekretæren i Norges Fotballforbund på grunn av klubbens mistanker om kampfiksing i norsk 2. divisjon.

Siem fant innholdet i det anonyme tipset såpass interessant at han varslet politiet om det. Antakelig fant samtalen sted 7. juli 2012, dagen før 1. divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing.

I tingretten leste Siem fra noen notater han hadde med seg. Da kom det fram at tipseren fortalte at fem-seks personer hadde vært involvert i kampfiksing.

– Det var totalen i historien han fortalte som gjorde at vi gikk videre med dette til politiet. Tipseren ga inntrykk av at han i hvert fall kjente den ene av de involverte, forklarte Siem.

– Politiet styrte dette fra 9. juli. Siden ble vi (NFF) bare orientert via dem, opplyste han.

– Tatt på senga

Generalsekretæren var på ferie da Follo kontaktet ham i starten av juli. Klubben hadde da gjort noen egne undersøkelser.

To bakmenn, tre Follo-spillere og to Asker-spillere er tiltalt i kampfiksingssaken som nå går for Oslo tingrett. Det var kampene Østsiden – Follo og Frigg – Asker som førte til siktelser og senere tiltaler i saken.

Siem forklarte at han var sjokkert da flere opplysninger om kampfiksing begynte å dukke opp i starten av etterforskningen.

– Dette var et sjokk for norsk fotball, og vi var uforberedt på at det skulle eskalere på denne måten. Vi ble veldig tatt på senga over at dette i det hele tatt skulle ha skjedd i norsk fotball, sa han fra vitneboksen.

Siem forklarte videre at den anonyme tipseren også nevnte kampene med Follo og Asker samt Ull/Kisa – HamKam, som skulle spilles dagen etter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere