*Nettavisen* Sport.

Siem slutter i NFF

SLUTTER: Kjetil Siem slutter i Norges Fotballforbund. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Kjetil Siem har takket ja til jobb i FIFA.

18.05.16 09:46

Generalsekretær Kjetil Siem har meddelt forbundsstyret at han slutter i NFF og flytter til Zurich for å bli en sentral del i den nye FIFA-presidentens arbeid med oppbyggingen av «nye FIFA», skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding tirsdag.

Det er FIFA-president Gianni Infantino som har jobbet for å hente Siem til FIFA og tirsdag kunne den nyvalgte presidenten presenterte Siem for de ansatte i Zürich.

- Jeg er veldig glad for å ha Kjetil Siem med om bord i FIFA. Han har internasjonal erfaring og har vist de type kvaliteter jeg trenger rundt meg i arbeidet med å reformere FIFA, sier FIFA-president Gianni Infantino til fotball.no.

Les også: Mener frykt «redder» NFF: - Kan bli fryst ut hvis man kritiserer

Les også: Stemte imot lønnstak i NFF

Rolle nær Infantino

Siem sier til fotball.no at han ser frem til å arbeide for FIFA.

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er et stort privilegium å bli vist denne tilliten av den nyvalgte FIFA-presidenten og med de svært spennende utfordringene organisasjonen nå står overfor, sier Kjetil Siem til fotball.no.

- Infantino har i første omgang tilbudt meg en rolle nær ham selv. Det betyr at jeg blir en av de som blir med på hans avgjørelser. Jeg skal også lede ulike prosesser og prosjekter. Så får jeg en del operative mandater, forklarer Siem.

Saken fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

I ZÜRICH: Kjetil Siem er tirsdag i Zürich sammen med FIFA-president Gianni Infantino. Foto: FIFA

Avtalen ble gjort etter et flere timers langt møte Siem deltok på på FIFAs hovedkontor i Zürich på 17. mai.

Han ønsker ikke å si noe om hva han kommer til å tjene i FIFA-jobben.

- Etter det jeg har vært gjennom nå, så vi jeg ikke si noe om det. Jeg la sammen utgiftene mine og sa ja til alt, men hang to måneder i galgen. Den åpenheten var ikke noe lur. Det ble brukt mot meg, sier Siem til VG.

Den avtroppende generalsekretæren medgir samtidig at han syns det har vært slitsomt med et kritisk søkelys på NFF og hans egne veivalg den siste tiden, og oppgir dét som en del av årsaken til at han nå velger å forlate NFF.

- Én er at jeg har vært i NFF i drøyt fire år, det er passende lengde, for da kommer slitasjen i en slik lederstilling. Den andre er at det er slitsomt og belastende for organisasjonen at det har blitt et slikt fokus på hva jeg tjener og hvor mye jeg reiser uten at det blir fokus på hva jeg har oppnådd, sier Siem til VG.

Saken fortsetter under avstemningen

- Stolt av NFF

Den norske fotballederen forteller at han har hatt kontakt med Infantino i flere måneder, men det var først nylig at han mottok tilbudet han nå har takket ja til.

Siem tror årsaken til at nettopp han får jobben skyldes arbeidet som har blitt gjort i NFF de siste årene.

- Hadde ikke NFF levert som vi har de siste årene - ikke minst med innovative, fremtidsrettede prosjekter og opparbeidet veldig god og langsiktig økonomi, hadde jeg heller ikke fått denne muligheten. Jeg er veldig stolt av hva NFF administrativt har levert i min periode, og administrasjonen og datterselskapene består av utrolig mange dyktige medarbeidere. De fortjener mer anerkjennelse enn de får, forteller Siem.

Det er foreløpig usikkert når Siem starter i jobben.

- Vi har forbundsstyremøte på Ullevaal 1. juni så må vi bare avklare og avtale akkurat tidspunktet. Jeg vil bistå den nye generalsekretæren i NFF etter behov og Terje Svendsens ønske, men jeg vil og kan ikke fronte NFF mer nå. Det blir feil. Organisasjonen og administrasjonen er uansett svært solid, så dette kommer til å gå veldig bra, forteller generalsekretæren.

Han føler det er et riktig tidspunkt å forlate NFF på og forteller at han ikke synes det er vemodig. Siem har den siste tiden vært i medienes søkelys som følge av pengebruken i NFF. Høye reiseregninger og lederlønninger har vært noe av det generalsekretæren har måttet svare på.

NFF skal nå i tiden fremover jobbe for å finne en erstatter til Siem. Generalsekretæren forteller at han vil bistå i jakten på en ny leder om det skulle være et ønske om det.

- Nå skal presidenten sammen med styret finne den de mener er beste egnet til å lede NFF videre. Blir jeg spurt har jeg jo gjort meg noen tanker, selvfølgelig. Uansett er det utrolig bra å begynne nå siden økonomien er langsiktig sikret, sier Siem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.