RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- GÅTT UT PÅ DATO: La Liga-ekspert, Petter Veland, mener Xavi og Xabi Alonso har gått ut på dato.
- GÅTT UT PÅ DATO: La Liga-ekspert, Petter Veland, mener Xavi og Xabi Alonso har gått ut på dato. Foto: Expa/ Alterphotos/ Acero (All Over Press)

Sier farvel til to av fotballens største stjerner

Sist oppdatert:
- De har gått ut på dato, sier Petter Veland.

- De manglet intensitet, aggressivitet, vilje og glød.

Slik beskriver La Liga-ekspert, Petter Veland, Spanias VM-innsats dagen etter at de regjerende verdensmesterne ble slått ut av VM etter 2-0-tapet mot Chile. 

- Det så egentlig ut til at det ikke betydde noe særlig for dem, og at de var veldig slitne etter tre-fire minutter. Jeg synes det er ganske åpenbart at Nederland og Chile hadde veldig mye mer lyst til å vinne, forteller Veland til Nettavisen.  

Petter Veland håper Koke og Thiago Alcantara får muligheten på Spanias midtbane i årene som kommer.

- Gått ut på dato
C More-kommentatoren sier laget, som har vunnet tre store mesterskap på rad, ikke er til å kjenne igjen.

Nå forventer han at en ny generasjon med spillere er på vei inn i de spanske rekker. Mens på vei ut, finner vi trolig to av verdens største fotballstjerner.

- Det er på midtbanen Spania trenger å gjøre mest. Xabi Alonso og Xavi har gått ut på dato, sier Veland.

- Xavi tror jeg er ferdig som toppspiller etter den sesongen han har hatt. Før var Xavi på plass på perrongen ti minutter før toget kom, nå er det så vidt at han rekker det. Hvis den trenden fortsetter, er han ikke med på neste tog. Det samme synes jeg egentlig om Xabi Alonso. Kanskje ikke i like stor grad, men der presser Real Madrid veldig på for at han skal ta valget om at nå er det nok, forklarer Veland. 

Midtbanetrio
La Liga-eksperten er tydelig på hvem han ønsker som erstattere for de to stjernene.

- De jeg umiddelbart ser for meg som bærebjelker på landslaget i årene som kommer, er blant andre Koke og Thiago Alcantara. Sammen med Sergio Busquets kommer de til å danne en ekstremt god midtbanetrio som byr på noe litt annerledes og spennende enn det Busquets har sammen med Xavi og Xabi Alonso, forklarer Veland. 

Dagen etter Spanias 2-0-tap mot Chile, spekuleres det i om Vicente del Bosques tid som Spanias landslagssjef går mot slutten.

Ny landslagssjef?
Det mener Veland er logisk.

- Jeg ser at forbundet er veldig diplomatiske i uttalelsene sine. De sa før VM at uansett hva som skjer, er del Bosque landslagssjef inn mot Frankrike-EM, men jeg tror ikke de så for seg VM-exit etter to kamper, forklarer Veland. 

- Det kan hende at de tenker seg litt om nå og ser at siden Spania skal inn i et generasjonsskifte er det kanskje naturlig med en ny trener som kommer inn med nye ideer, sier C More-kommentatoren, som imidlertid er sikker på en ting.

- Spania har for mange gode spillere til at man kan avskrive de i kommende mesterskap. De gikk på en grisesmell nå, men kanskje var det det de trengte for å få lysten og motivasjonen tilbake.

Spania er altså allerede slått ut av VM, men møter Australia i deres siste kamp i gruppespillet førstkommende mandag. 

Følg VM i Nettavisens livesenter. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere