*Nettavisen* Sport.

Sier nei til Solskjær

Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Men ikke alle de Molde-aktuelle landslagsspillere er like tydelige som Bjørn Helge Riise.

16.11.10 12:54

DUBLIN (Nettavisen): Lista over hvilke spillere Ole Gunnar Solskjær og Molde angivelig ønsker seg har etter hvert blitt lenger enn de ønskelistene nissen i disse dager mottar fra forventningsfulle, norske småtroll.

Ønsker landslagskvartett
At Molde kommer til å vise muskler i vinterens overgangsvindu er likevel hevet over enhver tvil, og etter det Nettavisen kjenner til, skal minst fire av spillerne i den norske landslagstroppen i Irland være ønsket på Aker stadion:

Tom Høgli (26), Ruben Yttergård Jensen (22), Henning Hauger (25) og Bjørn Helge Riise (27).

Felles for alle – de er (nokså) unge, men har mye erfaring, og med unntak av Yttergård Jensen har de alle etablert seg på landslaget.

Problemet?
Ikke alle er like interesserte i å sette kursen mot Romsdalen.

- Molde og Solskjær er ikke aktuelt, sier Fulham-spilleren.

- Jeg er mye bedre nå enn da jeg forlot Tippeligaen (for halvannet år siden), og jeg kommer ikke til å gå tilbake til Norge.

Smigret av Solskjær-interesse
Tross en god sesongoppkjøring og mye spilletid i treningskampene i sommer, har det kun blitt 19 minutter med Premier League-spill for Ålesund-gutten under Mark Hughes’ ledelse. Det frustrerer, men noen retur til gamle landet blir det definitivt ikke med det første.

- Jeg tror jeg sto på ønskelista til Molde, og det er hyggelig at en person som Ole Gunnar Solskjær vil ha meg.

- Samtidig er jeg i verdens tøffeste liga der jeg er nå, og jeg har ikke tenkt å gi meg med det første.

Selv tror storebror John Arne at det bare er et tidsspørsmål før broren vil slå igjennom i Fulham-drakta, men samtidig advarer han Bjørn Helge mot å bli for lenge på Craven Cottage.

- Mot Portugal var Bjørn Helge Norges beste, og han var Fulhams beste i en rekke kamper i Europa League i fjor. Det viser han at han har evnene, men får han ikke sjansen, bør han se seg om etter noe annet snart, mener Roma-spilleren.

Hauger utelukker intet
Det er noe Henning Hauger også har begynt å gjøre. Med ett år igjen av Stabæk-kontrakten er spørsmålet mer når enn om han forsvinner fra Bærum. Midtbaneterrieren har lenge signalisert at han kunne tenkt å prøve seg i utlandet, og koblingen til Molde er ikke noe som får landslagsspilleren til å legge presse på Stabæk-ledelsen med det første.

- Det er vel egentlig ikke så mye å si. Jeg har også hørt ryktene, men jeg tar stilling til ting først når de er konkrete.

- Jeg vil ikke utelukke noen ting, men jeg har aldri lagt skjul på at utlandet frister meg, sier Hauger til Nettavisen.

Tromsø-duo ukjent med ryktene
Tromsøs og landslagets ryddige høyreback, Tom Høgli, er av samme oppfatning. I et VG-intervju før EM-kvalifiseringskampen mot Island sa 26-åringen at han gjerne hadde prøvd seg i en høyere liga, uten at det utelukker andre lag i Norge.

- Men det er vanskelig å kommentere de Molde- og Solskjær-ryktene, de kjenner jeg ikke til selv.

- Siden det er litt fjernt, blir det litt vanskelig å si noe om det.

Ruben Yttergård Jensen sier likevel på et prinsipielt grunnlag at hvis Solskjær-interessen stemmer, så frister tanken.

- Jeg har utrolig respekt for ham, og det er veldig artig at han kom tilbake til Norge.

- Selvsagt kunne jeg tenke meg å spille under ham en dag, men jeg har kontrakt ut 2013, og trives veldig godt i Tromsø, understreker midtbanespilleren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.