*Nettavisen* Sport.

Sikker på at Platini taper

Foto: Per-Tormod Nilsen/Scanpix

Per Ravn Omdal er sikker på at Lennart Johansson har sikret seg nok stemmer til å fortsette som Uefa-president.

Uefa velger president førstkommende fredag, og mannen som innehar vervet i dag - Lennart Johansson (77) - er favoritt til å vinne igjen. Motstanderen er nok en gang Michel Platini.

Onsdag sa visepresident Per Ravn Omdal til Reuters at Johansson har sikret seg nok stemmer til å bli gjenvalgt.

- Vi har nå fått bekreftet støtte fra 36 forbund før fredagens avstemning. Delegatene har sagt at de vil støtte ham, ikke bare én gang, men to og tre ganger. Den enorme støtten reflekterer det lederskapet han har brakt og fortsetter å bringe med seg til Uefa, sa Omdal.

Michel Platinis agent Francois Manardo avfeier imidlertid dette som "helt latterlig".

Franz Beckenbauer, som står til valg som en av Uefas representanter til Fifas lederkomité, ga sin og det tyske forbundets støtte til Johansson i et intervju med den franske avisen L'Equipe.

- Ved 51 års alder er Platini ofte utålmodig. Han burde la Lennart bli i ledelsen ut neste periode, og så kan han etterfølge ham, sa Beckenbauer.

Johansson har vært president i Uefa siden 1990. Hvis Platini taper, vil han ikke lenger ha noen verv i Uefa ettersom han ikke er aktuell for gjenvalg til lederkomiteen i Uefa. Hna vil imidlertid forsette i Fifas lederkomité i to år til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.