RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikker på at Rosenborg retter opp flausen

OPTIMIST: Alexander Søderlund.
OPTIMIST: Alexander Søderlund. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Alexander Søderlund er sikker på at Rosenborg har det som skal til for å vinne borte mot Sligo i Kåre Ingebrigtsens hovedtrener-debut i klubben.

Rosenborg gikk på en solid smell hjemme mot Sligo Rovers forrige torsdag da det ble 1-2-tap mot det irske laget i annen kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Det betyr at trønderne må score minst to mål for å ta seg videre til neste runde i kvalifiseringen.

- Jeg har stor tro på at vi kan snu dette, og at vi kan vinne med tre-fire mål. Det skal gå fint. Jeg er veldig sikker på det, faktisk kunne jeg ikke vært mer sikker, sier RBK-spiss Alexander Søderlund til Adresseavisen.

Ingebrigtsen-debut

Dagen etter tapet mot Sligo, bestemte RBK-styret seg for å sparke Per Joar Hansen. Han fikk være trener i kampen mot Sogndal søndag, men i torsdagens kamp mot Sligo debuterer Kåre Ingebrigtsen som hovedtrener for klubben.

Han vet at hans nye lag har et vanskelig utgangspunkt, men er offensiv i tankegangen før debuten.

- For å score mål, må du angripe. Vi har tenkt å begynne der, så får vi se hvor det ender. Vi skal gjøre et realt forsøk, vi vet jo vi er nødt til å score minst to mål, så folk skal få se at vi prøver, sier Ingebrigtsen.

Den tidligere Viking-assistenten får en tøff start på jobben som trener for laget fra Trondheim. Først må han snu kampen mot Sligo før laget møter tabelltopp Molde i eliteserien søndag.

- I Rosenborg forventer de fleste av vi skal vinne de fleste kampene. Vi vet vi kan vinne begge, og vi skal gjøre et forsøk på det, sier treneren.

Flere norske lag i aksjon

Det er ikke bare Rosenborg som skal i aksjon i kvalifiseringen til europaligaen av de norske lagene torsdag.

Molde møter Gorica i Slovenia og skal forsvare 4-1 fra hjemmebane, mens Haugesund spiller hjemme mot Sarajevo fra Bosnia og har med seg en sterk 1-0-borteseier.

Også Tromsø skal gjøre et forsøk på å gå videre ved å slå færøyske Vikingur på Alfheim. Det første oppgjøret mellom lagene endte 0-0. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere