Gå til sidens hovedinnhold

- Sikker på utvisningen

El-Hadji Makhtar Thioune fikk ikke prate om utvisningen, men Terje Hauge snakker ut i Nettavisen.

STRØMSGODSET-MOLDE 1-3:

MARIENLYST (Nettavisen): Molde fikk tre kjærkomne poeng da de mandag kveld slo Strømsgodset 3-1, men verken Adam Larsen Kwaraseys keepertabbe eller Thomas Holms to saftige skudd var det største samtaleemnet etter kampen.

Det var i stedet El-Hadji Makhtar Thiounes utvisning de fleste var opptatt av. Moldes stjernespiller ble romsdalingenes tredje spiller på rad som måtte ta en tidlig dusj etter at senegaleseren kom borti hælen til Joel Riddez etter en snau times spill.

Spørsmålet er hvordan, og med hvilken intensjon.

Taleforbud
Thioune selv vinket bort pressen etter kampen, og Uwe Rösler forklarte at han hadde gitt midtbanespilleren forbud om å uttale seg om hendelsen «til de hadde fått sett nærmere på episoden». Den ferske Molde-treneren ville heller ikke si så mye om den kontroversielle hendelsen, men mente at Norges Fotballforbund måtte ta en grundig titt på videoen før de skal komme med sin reaksjon mot senegaleseren.

Den bør ikke være så vanskelig, mener Magne Hoseth, som fyrte seg veldig opp i etterkant av utvisningen.

- Jeg går bort til fjerdedommeren og spør ham om han er sikker. Han svarer at han er sikker, og at Makhtar har slått.

- Det koker litt når vi prater, men det var i alle fall det jeg opplevde at han sa, sier en tydelig oppgitt Hoseth til Nettavisen, og legger til at han «gleder seg til fjerdedommeren skal se videoen».

- Spark, eller forsøk på spark
Terje Hauge ankom mixed zone med sitt dommerteam etter at hele pressekorpset unntatt Nettavisen hadde gått. Fjerdedommer Mads Ahlsen fikk ikke lov å uttale seg om hendelsen, men Hauge snakker likevel om hvordan situasjonen ble oppfattet av dommerteamet.

- Jeg har ryggen til situasjonen siden ballen er på vei framover, men prater med Mads (Ahlsen) siden han har sett den.

- Han er sikker i sin sak, og sier at Molde-spilleren sparker eller forsøker å sparke Strømsgodsets nummer 25 som er på vei framover, og derfor kommer det røde kortet.

- Tydelig bevisst
Hauge forteller at han vil levere inn en rapport til NFF på det dommerteamet har sett, men vil ikke kommentere hvorvidt fotballforbundet kan bruke videobevis når straffen – eller mangel på sådan – skal avsies. Spør man Joel Riddez, er det dog ingen tvil om hva som skjedde.

- Jeg er i ferd med å løpe hjem, så sparker han meg i venstre hæl. Det er helt tydelig at det er bevisst, sier Godset-backen skråsikkert, og viser fram et solid kutt nederst på foten.

Vurderte rødt på debutant
Thioune, som ellers hadde både målgivende og scoring for moldenserne, var ikke den eneste som forlot banen med blandede følelser. Godset-debutant Mohammed Abu rakk å gjøre seg særs bemerket i sine 20 minutter på banen. I tillegg til en kanon i tverrliggeren tre minutter før slutt, hadde han også en solid tofotstakling på Magne Simonsen.

Terje Hauge nøyde seg med gult, men innrømmer han ikke er sikker.

- Jeg handlet litt kjapt der. Hadde jeg tatt meg bedre tid og tenkt nøyere på intensjonen bak taklingen, er det mulig det hadde blitt rødt, sier Hauge til Nettavisen.

Spill direkte på langoddsen her:

HTML EMBED
Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin