RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Sikrer RBK ligagull og 12 rette?

Sist oppdatert:
Sjekk våre tippetips før du leverer søndagskupongen.

Øvrige tips søndag:
Oddstips 1: Moss kjemper for sin eksistens
Oddstips 2: Molde til himmels med tysk hjelp
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener

Sjekk også: Lesernes oddstips søndag
Trav Bergen: En hjemvendt banker

Det er duket for en spennende søndagskupong med ni norske kamper, to spanske og en italiensk. Her finner du omtale av samtlige tolv kamper, og i bunnen ligger det tippetips som du kan levere direkte.

1. Rosenborg – Tromsø
Hjemmelaget har til gode å tape denne sesongen og leder serien suverent med 63 poeng (18-9-0). Hjemme på Lerkendal har fire kamper endt uavgjort, og faktisk har både Haugesund og Vålerenga tatt flere poeng på hjemmebane enn trønderne.

Tromsø er seriens tredje beste bortelag og har bare tapt tre kamper på tretten oppgjør (4-6-3).

RBK har lenge hatt seriegullet godt nede i lomma, men etter Vålerengas overtidsseier over Lillestrøm lørdag kveld, er ingenting helt avgjort. Det skiller fem poeng ned til Oslo-laget, og RBK-spillerne er nok svært lystne på å sikre gullet foran hjemmefansen i kveld. Det vil også føre til at man kan ha fokus på Europa League resten av sesongen.

Dette er også en viktig kamp for Tromsø. Tapet for Molde sist gjør at nordlendingene nå er truet av formlagene Odd og Haugesund. Selv om det er seks poeng ned og bare ni poeng å spille om, har TIL igjen Strømsgodset hjemme og Vålerenga borte etter kveldens svært vriene kamp. Det er ikke umulig at man sitter igjen med tre eller færre poeng i sesongavslutningen, og da kan både Haugesund og Odd smette forbi med full pott på de siste tre kampene. Teoretisk sett kan også Aalesund og Start gå forbi.

Da lagene møttes på Alfheim i mai, endte oppgjøret 0-0.

Nils Arne Eggen kan velge og vrake i en skadefri RBK-tropp, mens Per Mathias Høgmo bare har Sigurd Rushfeldt ute (skadefri, men hviles på Lerkendal).

Vi utelukker ikke helt at et defensivt anlagt TIL klarer å kare til seg ett poeng – noe som kan være nok til å sikre bronsen. Men det er andre kamper som vi heller ønsker å gardere. H.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

2. Molde – Odd
Det er seriens formlag som møtes på Røkkeløkka i kveld. Molde har 4-1-0 på de siste fem kampene, mens Odd står med nesten like imponerende 4-0-1.

Molde sikret fornyet kontrakt med en sterk 1-0-seier på Alfheim forrige runde. Selv om det skiller seks poeng opp til Tromsø, har Odd har en liten mulighet til lure nordlendingene for bronsemedaljen i innspurten. Det burde være motivasjon nok til å gi alt i kveld.

Tilsvarende oppgjør mellom lagene endte 1-1 i april.

Hos Odd er Tommy Svindal Larsen (kne) fortsatt ute, mens Mattias Andersson er høyst tvilsom.

Dette er to lag som virkelig har fått sving på sakene i høst, og selv om Odd har mest å spille for, tror vi Molde kommer til å forsterke den gode statistikken fra de siste kampene. H.

3. Sandefjord – Haugesund
Sandefjord tok sitt første poeng siden 1. august med 2-2 borte mot Aalesund forrige runde. Laget er likevel overmodent for nedrykk og står med skarve 9 poeng på 27 kamper.

Haugesund er årets største overraskelse og gjennomførte en imponerende snuoperasjon mot Stabæk sist. I likhet med Odd har laget en liten mulighet til å ta igjen Tromsø og vinne bronse. For å holde liv i den drømmen, er det nødt til å bli seier i kveld.

Haugesund er imildertid en av seriens dårligste bortelag og har bare vunnet to kamper på fremmed gress (2-3-8), så noen sikker B er dette på ingen måte, selv om hjemmelaget står med tafatte 1-3-9 på hjemmebane.

Tilsvarende oppgjør endte med 2-0-seier til Haugesund i mai.

Hjemmelaget må klare seg uten Samir Saric (skadet) og Ebrima Sohna (karantene), mens Haugesund har Djedje Victorien (kne), Dag Roar Ørsal (legg), Erik Mæland (lyske), Juska Savolainen (lyske) og Allan Olesen (lyske) ute.

Haugesunds elendige bortestatistikk og en del skadefravær gjør at vi ikke tar det for gitt at det blir B. Helgardering.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

4. Start – Stabæk
To lag som har variert veldig i prestasjonene denne sesongen. Begge har sikret plassen for lengst, men ser man bort fra en syltynn, teoretisk mulighet for Start-bronse, har ingen av lagene noe spesielt å spille for i sesongavslutningen.

Det er blitt hele 103 mål i de 27 kampene Start har spilt i år – noe som er desidert mest i Tippeligaen. Vi mistenker at dette også blir et målrikt oppgjør og gambler på at hjemmelaget scorer mest.

Tilsvarende oppgjør i mai endte med 3-0-seier til Stabæk.

Hos Start har Rolf Daniel Vikstøl karantene, mens Morten Hæstad (rygg) og Rune Nilssen (menisk) definitivt er ute. Det ser lysere ut for Hunter Freeman (kne), men han rekker trolig heller ikke denne kampen. Fredrik Strømstad fikk en smell i hodet mot Kongsvinger, og det er ikke sikkert han blir spilleklar. Stabæk må nok en gang klare seg uten strekkskadde Daniel Nannskog. I tillegg er Palmi Palmason ute med rødt kort.

Ingen av lagene har noen grunn til å spille for ett poeng her, og slenger med en B til tross for Starts gode hjemmestatistikk (7-4-2). HB.

5. Strømsgodset – Hønefoss
Hjemmelaget ligger trygt plassert midt på tabellen og tenker nok langt mer på cupfinalen enn serien om dagen. Formutviklingen tyder også på at Ronny Deilas mannskap ikke har vært særlig skjerpet i det siste. På de siste fem kampene er det blitt bedrøvelige 0-1-4 og 6-15 i målforskjell.

Hønefoss gjorde et hederlig forsøk på å ta poeng mot Rosenborg forrige runde, men som vanlig slet spissene med effektiviteten. Formen er like elendig som hos Godset (0-1-14 og 2-8 i målforskjell).

Da lagene møttes på Hønefoss Idrettspark i juli, endte kampen 1-1.

Hjemmelaget har for tiden en lang skadeliste, og Fredrik Nordkvelle, Steffen Nystrøm, Alfred Sankoh, Kim André Madsen, Muhamed Keita og Petar Rnkovic er ikke med i søndagens tropp. David Hanssen (ankel) og Rune Bolseth (menisk) er fortsatt uaktuelle hos Hønefoss.

Ingen lett kamp å tippe på, ettersom vi ikke vet hvor mye Godset prioriterer oppgjøret. På en maksdag kan Hønefoss hamle opp med de fleste lagene i Tippeligaen, og Godset er klart svekket av skader. Derfor setter vi HUB og håper på at det ikke blir hjemmeseier, slik at premiene vokser.

6. Viking – Aalesund
Hjemmelaget har hatt en svak høst og står med 1-1-3 på de siste fem. Sesongen har på ingen måte blitt det trener Åge Hareide og fansen hadde forventet, og nå er fjerdeplassen det eneste man har igjen å sikte mot.

Aalesund kjempet lenge om bronse, men etter skuffende 2-2 hjemme mot katastrofen Sandefjord forrige runde, er nok medaljetoget gått.

Da lagene møttes i Aalesund i april, endte kampen 3-1 til Kjetil Rekdals mannskap.

André Danielsen (belastningsskade) og Tommy Høiland rekker trolig kampen, men Patrik Ingelsten (kne) og Joakim Austnes er fortsatt uaktuelle for Viking. I tillgg er keper Rune Almenningen Jarstein blitt skadet på trening og mister resten av sesongen. Aalesund må klare seg uten skadde Demar Phillips og Magnus Sylling Olsen og en karantenesonende Johan Arneng. Sistnevnte er en viktig brikke på Aalesunds midtbane og vil bli savnet i kveld.

Vi gambler på H.

7. Bryne – Alta
Hjemmelaget kjemper en desperat kamp for å overleve i Adeccoligaen, men har fått litt skikk på resultatene etter en helsvart periode (0-2-8) i juli, august og halve september. Onsdagens hengekamp mot Bodø/Glimt endte imidlertid med smått katastrofale 1-2 på hjemmebane. Jærbuene kunne fort ha utliknet i sluttminuttene, men Glimt klarte å hale seieren i land.

Alta har hatt en fin høstsesong, og plassen er så godt som sikret. Aasmund Bjørkans mannskap vant 2-1 da lagene møttes i Finnmark i april.

Bryne har ikke spilt uavgjort på hjemmebane denne sesongen (5-0-7), mens Alta står med to poengdelinger på bortebane (3-2-7). Vi tror heller ikke dette oppgjøret ender uavgjort.

Hjemmelaget har klart mest å spille for, og Alta er at av seriens dårligste bortelag. Derfor satser vi på H.

8. Sarpsborg - Nybergsund
Hjemmelaget trenger tre poeng for å snyte Østfold-rivalen FFK for andreplassen som gir direkte opprykk, men har et godt grep på kvalifiseringsplassen. Imponerte verken i 1-0-seieren over Mjøndalen eller i 2-2-oppgjøret mot bunnlaget Follo sist. Sarpsborg ledet faktisk 2-0 og spilte med en spiller mer et godt stykke ut i andre omgang, men så raknet det fullstendig i sluttminuttene.

Nybergsund holdt på å rote seg ned i bunnstriden med en rekke på sju kamper på rad uten seier, men har tatt fire poeng på de to siste kampene.

Sundet er et av de bedre bortelagene i serien og har bare tapt tre kamper (4-5-3). Sarpsborg på sin side har vist seg som et meget godt hjemmelag (8-3-1 på Sarpsborg stadion).

Hjemmelaget må klare seg uten viktige Joackim Jørgensen, som scoret i forrige kamp, men stiller ellers skadefritt. Nybergsunds gode midtbanespillereb Remond Mendy soner karantene.

Sarpsborg vant 3-2 da lagene møttes i juli.

Tilsynelatende en opplagt H. Men vi stoler ikke helt på dette Sarpsborg-laget og garderer derfor HB.

9. Sogndal - Sandnes Ulf
Sogndal sikret opprykk til Tippeligaen med 2-0 over Fredrikstad onsdag. For Sandnes Ulf er situasjonen langt mørkere. Laget ligger på siste sikre plass og har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene. Ned til Tromsdalen er det bare målforskjellen som skiller, og like ille er det at man har spilt én kamp mer enn de andre bunnlagene. Dermed er det nesten nødt til å bli minst ett poeng i dag.

Sogndal har imponerende 10-2-1 på Fosshaugane, men det det er vanskelig å si hvor mye innsats spillerne gidder å legge i dette oppgjøret når man ladet ut batteriene og feiret opprykket så sent som onsdag. Svært viktige Even Hovland soner karantene for hjemmelaget. Vær obs på at Sandnes har tatt langt flere poeng på bortebane enn hjemme denne sesongen (17 borte og 11 hjemme).

Det er uvisst om Sandnes' toppscorer Morten Eriksen (13 mål), som har en høygravid samboer, blir med til Sogndal.

Tilsvarende kamp i vårsesongen endte 0-0.

Dette kan bli alt fra badeseier til hjemmelaget til en knepen B. Derfor helgarderer vi.

10. Sevilla - Athletic Bilbao
Sevilla fikk en fin start med sin nye trener Gregorio Manzano, men forrige søndag gikk man på et velfortjent 0-2-tap for Sporting Gijon borte. Torsdag vant laget 1-0 borte mot ukrainske Karpaty Lviv i Europa League. Athletic tok en viktig og komfortabel trepoenger hjemme mot bunnlaget Real Zaragosa sist (Reals redusering til 1-2 kom på overtid).

Det skiller bare ett poeng mellom lagene etter sju runder (Sevilla har 11, Atletic 10), og en eventuell vinner her henger brukbart med på øvre halvdel av tabellen, mens taperen vil etablere seg i et midtsjikt. Skal Sevilla forsvare den sterke fjerdeplassen fra forrige sesong, er dette en kamp man er nødt til å vinne.

Normalt svært hjemmesterke Sevilla holder nok ikke godt nivå i år som de foregående sesongene, men trenerbyttet har hatt positiv effekt. Viktige Jesus Navas er skadet, men ellers er det ingen nye skadebekymringer for hjemmelaget.

Det står 7-1-0 i åtte siste tilsvarende, og vi tror hjemmelaget opprettholder den flotte statistikken. H.

11. Villarreal - Atletico Madrid
Villarreal endte på en godkjent sjuendeplass forrige sesong, men har åpnet knallsterkt med 5-1-1 og en foreløpig tredjeplass bak Real Madrid og Barcelona (en kamp mer spilt).

Atetico følger på en fin femteplass med 4-1-2 på de første sju kampene. Torsdag banket de Rosenborg 3-0 i Europa League. Trønderne klarte seg brukbart frem til Sergio Agüero kom inn midtveis ut i andre omgang. Derfra og inn var det klasseforskjell på lagene. Dette var spanjolenes første seier i gruppen, men opp til gruppeleder Bayer Leverkusen skiller det bare ett poeng. Ingen viktige mannskapsprolemer for Atletico Madrid.

Villarreal måtte altså se seiersrekken brutt sist helg borte mot Hercules. Både Borja Valero (m) og Mateo Mussacchio (f) ble utvist i noen hektiske sluttminutter der og må følgelig sone karantene her. Carlos Marchena er fortsatt skadet. 2-2-1 i fem siste tilsvarende og vi tror ikke hjemmelaget taper denne og setter følgelig HU.

12. Inter – Sampdoria
Inter har fått en ok start på Serie A-sesongen og ligger på tredjeplass med 14 poeng på 7 kamper. Italienerne har et godt grep om gruppe A i Champions League etter 4-3 over Tottenham onsdag. En litt merkelig kamp der Tottenham fikk en spiller utvist tidlig og kom under 0-4 allerede etter 35 minutter. Tre mål av Gareth Bale, de to siste helt på tampen av kampen, sørget imidlertid for at det likevel ikke ble en festseier. Viktige Diego Milito er fortsatt skadet for hjemmelaget.

Med ti poeng har Sampdoria heng på tetlagene, men et eventuelt tap i dag vil sende laget et stykke nedover på tabellen. Tok ledelsen i bortekampen mot Metalist Kharkiv i Europa League torsdag, men kom tomhendte hjem til Genoa etter at hjemmelaget klarte å sette inn 2-1 med en spiller mindre på banen. Det var en kamp Sampdoria ikke prioriterte, og viktige spillere som Angelo Palombo og Giampaolo Pazzini var ikke engang med til Ukraina. Det er fortsatt slik at italienske lag ikke prioriterer Europa League. Bra hjemmekamp mot Foirentina sist helg, da hjemmelaget snudde kampen i sluttminuttene og vant 2-1. Sampdoria har klart uavgjort i to av de fire siste tilsvarende, og det er ikke helt utenkelig at de kan kapre ett poeng også søndag. HU.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Vi ender opp med en 96-rekker og en 432-rekker i dag.

Klikk her for å levere 384-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker
Klikk her for å levere dette spillforslaget

Tipping Søndag, frist: 24.10.2010 17:55
1. Rosenborg - Tromsø H
2. Molde - Odd H
3. Sandefjord - Haugesund H U B
4. Start - Stabæk H B
5. Strømsgodset - Hønefoss BK H B
6. Viking - Aalesund H
7. Bryne - Alta H
8. Sarpsborg 08 - Nybergsund IL-T H
9. Sogndal - Sandnes Ulf H B
10. Sevilla - Athletic Bilbao H
11. Villarreal - Atletico Madrid H U
12. Inter - Sampdoria H U

Klikk her for å levere dette spillforslaget

432-rekker
Klikk her for å levere dette spillforslaget

Tipping Søndag, frist: 24.10.2010 17:55
1. Rosenborg - Tromsø H
2. Molde - Odd H
3. Sandefjord - Haugesund H U B
4. Start - Stabæk H B
5. Strømsgodset - Hønefoss BK H U B
6. Viking - Aalesund H
7. Bryne - Alta H
8. Sarpsborg 08 - Nybergsund IL-T H B
9. Sogndal - Sandnes Ulf H U B
10. Sevilla - Athletic Bilbao H
11. Villarreal - Atletico Madrid H U
12. Inter - Sampdoria H U

Klikk her for å levere dette spillforslaget

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere