*Nettavisen* Sport.

Sikret medalje og sendte Sandnes mot nedrykk

MEDALJEGUTTER: Rosenborg-spillerne kunne søndag juble for at tippeligamedaljen er sikret. Det smaker nok godt, selv om man i Trondheim er vant med det edleste metallet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg slo Sandnes Ulf enkelt på Lerkendal søndag kveld.

26.10.14 19:41

ROSENBORG - SANDNES ULF 3-1:

Seieren gjør at trønderne er sikret minst bronsemedaljer i Tippeligaen 2014.

Med to kamper igjen å spille er det fire poeng opp til sølvplasserte Odd, og de to lagene møtes i neste runde.

- Vi gleder oss. Nå har vi fått medalje, og så skal vi prøve å gjøre den så gjev som mulig, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til C More.

Han oppsummerer kampen slik:

- Vi åpnet litt dårlig. Deretter hadde vi en time i midten der vi var bra, men så avsluttet vi for dårlig. Vi bør punktere kampen og skape litt mer underholdning for publikum, sier Ingebrigtsen.

For Sandnes er situasjonen langt mer dramatisk. De lyseblå har ligget sist på tabellen i lang tid, og med Brann- og Sogndal-poeng senere søndag kveld begynner lukten av nedrykk for alvor å melde seg for Tom Nordlie & co.

- Det er mulig, men vi må vinne de to siste. Og så bør det ikke bli noen vinner i kampen mellom Brann og Sogndal (neste runde), mener Nordlie.

RBK-overtak
Selve kampen var ikke særlig spennende sett med sportslige øyne.

Men gjestene fra Sandnes hang bra med i kampens første minutter, og Rosenborg slet med å skape sjanser. Først ti minutter før pause smalt det bak den islandske landslagskeeperen Hannes Thór Halldórsson i Sandnes-målet.

Mike Jensen fikk kula av Pål André Helland på 20 meter og klinte til. Ballen gikk via Edier Frejd før den krysset mållinjen og sendte Rosenborg i ledelsen. Trolig blir målet stående som Jensens.

Minuttet før pause ble situasjonen ytterliggere forverret for Nordlie & co. Helland og Mix spilte en flott vegg i feltet før Helland pirket ballen forbi Halldórsson og i mål. Fantastisk spill av hjemmelaget, og dermed sto det 2-0. Det var også stillingen da lagene gikk til pause.

Vakker kontring
I andre omgang fortsatte RBK å kjøre over rogalendingene. Det tok bare 13 minutter før 3-0 ble et faktum. Jensen spilte gjennom Tomas Malec, og den storvokste spissen fant en fremadstormende Tobias Mikkelsen foran mål. Dermed var Halldórsson utspilt, og dansken kunne enkelt sette inn 3-0 i det tomme målet.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅL: Tobias Mikkelsen scorer lett 3-0 etter perfekt innlegg av Tomas Malec. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


Innbytter Alexander Søderlund var nær en 4-0-scoring 20 minutter før slutt da han avsluttet et flott RBK-angrep, men ballen traff tverrliggeren og gikk over.

Da reduserte heller Sandnes Ulf og Aksel Berget Skjølsvik. Han satte ballen i mål langs bakken etter litt klabb og babb innenfor feltet.

Søderlund var igjen nær scoring syv minutter før slutt, men igjen gikk ballen stolpe ut.

Rosenborg hadde ingen problemer med å dra i land seieren, og kampen ebbet ut på 3-1 til trønderne.

Nå gjenstår to kamper for lagene før sesongen er over. Rosenborg skal ut mot Odd (b) og Strømsgodset (h) før ferien starter, mens Tom Nordlie og Sandnes Ulf møter Start (b) og Aalesund (h).

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.