RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Sikret sølv, kan ta gull

Sist oppdatert:
Karim Essediri så ut til å ha servert Rosenborg seriegullet, men Vålerenga gir aldri opp.

VÅLERENGA - LILLESTRØM 2-1:

Åtte minutter før full tid utlignet Karim Essediri til 1-1 i lokaloppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga på Ullevaal stadion.

Akkurat da var det nok sjeldent stor jubel for en Lillestrøm-scoring på Trondheims utesteder. For hadde resultatet stått seg, hadde Rosenborg definitivt vært vinner av Tippeligaen 2010.

Men vinnerinstinktet er enormt i årets Vålerenga-lag. Og på overtid satte Bengt Sæternes inn seiersmålet for de blå.

Dermed sikret Vålerenga seriesølvet. Og fortsatt er det sånn at Rosenborg må ta ytterligere to poeng på sine tre siste kamper for å være hundre prosent sikre på gull.

Dramatisk
Og for et drama de over 17.000 tilskuerne på Ullevaal ble vitner til, spesielt i sluttminuttene.

I en jevnspilt kamp var det Vålerenga som scoret først. 13 minutter var spilt da Luton Shelton klinte til fra en vrien vinkel. Ballen traff et Lillestrøm-bein før det fant veien inn i nettmaskene.

Utligningen kom altså etter 82 minutter, da Karim Essediri fikk bra treff på et frispark fra 18 meter. Utagbart for Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld var det imidlertid ikke.

Etter dette ropte begge lagene på straffespark før innbytter Bengt Sæternes satte inn seiersmålet tre minutter på overtid. Dommer Tommy Skjerven valgte å vinke spillet videre ved begge anledninger.

Lillestrøm ropte også på straffe i første omgang, da Frode Kippe gikk i bakken på full fart inn i Vålerengas 16-meter.

- Rødt kort
- Det var mange rare situasjoner, og vi ble snytt for i hvert fall to straffer. De skulle hatt et rødt kort, og det hadde vært helt annerledes mot ti mann, sier LSK-trener Henning Berg til NRK.

- Vi jobber bra i dag, men har ikke marginene på vår side, konstaterer Berg.

Også Vålerenga-trener Martin Andresen tror det skulle ha vært en straff eller to.

- Det så ut som det skulle vært noen straffer begge veier. Lillestrøm spiller en veldig god kamp, og det er deilig for oss å slå dem på den måten her, sier Andresen til NRK.

PS. Med seier over Tromsø søndag, sikrer Rosenborg seriegullet. Med uavgjort på Lerkendal lever Vålerengas gullhypotese videre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere