Sikret tabellteten med jubileumsmål

Foto: Jon Super (AP)

Paul Scholes ble Manchester United-frelseren da Wayne Rooney måtte stå over med skade.

06.03.10 22:59

WOLVERHAMPTON - MANCHESTER UNITED 0-1:

Manchester United-manager Alex Ferguson var lite fornøyd med at hans spissjuvel, Wayne Rooney, tillot seg å spille Englands landskamp mot Egypt på onsdag.

Spissen slet med kneproblemer allerede før ligacupfinalen mot Aston Villa forrige søndag, men valgte likevel å stille opp for Fabio Capello da landslaget tok imot Egypt på Wembley.

Det førte til at kneskaden ble ytterligere forverret, og Rooney var ikke å finne på verken banen eller benken i bortemøtet mot Wolverhampton lørdag.

Dermed måtte Manchester United slite for å få hull på byllen mot Wolverhampton, som kjemper for å unngå nedrykk fra Premier League.

Uten Rooney på banen var nemlig Manchester United sjeldent tannløse foran mål, og det var bare en tapper jubilant som reddet de røde djevlene fra et skuffende resultat mot nedrykkskandidatene.

Paul Scholes scoret kampens eneste mål, noe som også var hans 100. ligamål for Manchester United, og sørget dermed for at laget topper tabellen i Premier League.

- Entusiasmen ødelegger
Men det var tydelig at laget trenger en Wayne Rooney uten skade for å kunne score mål nok til å utfordre Chelsea og Arsenal om ligatittelen. Av den grunn mener United-manageren at Rooney må skjerpe seg.

- Fabio Capello må velge det beste mannskapet. En seier var viktig, så jeg klandrer ikke ham i det hele tatt. Jeg er mer skuffet over Wayne, sier Alex Ferguson ifølge BBC på lørdag.

- Hvorfor gikk han ikke av banen? Jeg kan ikke tro det, fortsetter United-manageren.

Han mener Rooneys må lære seg til å si nei.

- Det er hans egen entusiasme som har forårsaket den (skaden). Problemet hans er at han ikke klarer å si nei, forklarer «Fergie», som på tross av Rooneys fravær altså likevel fikk se at hans lag til slutt sikret seg tre svært viktige poeng fra bortemøtet med ulvene fra Wolverhampton.

Wolves-initiativ
Det var da også gjestene som sto for kampens første sjanse på Molineux Ground, men Darren Gibson klarte ikke å styre Nanis frispark etter 16 minutter innenfor stengene.

Samme mann dro til med et volleyskudd fem minutter senere, men denne gangen sto Wolves-keeper Marcus Hahnemann i veien for Gibson.

Så tok hjemmelaget over.

Etter en drøy halvtime av kampen fikk Wolverhampton to store muligheter til å ta ledelsen, men ved begge anledninger var Edwin Van Der Saar på plass og reddet forsøkene fra henholdsvis David Jones og Stephen Ward.

Dermed sto det 0-0 til pause, og vertene fortsatte å føre an i kampen etter hvilen, uten å klare å komme til noen virkelig store muligheter.

Scholes i 100
Så slo Paul Scholes til.

Veteranen mottok ballen innenfor 16-meteren, kranglet seg forbi Wolves-forsvarerne, og satte inn sitt ligamål nummer 100 i United-trøya - og i karrieren for øvrig.

Det var nok til å sende Manchester United til topps på tabellen. For vertene klarte aldri å komme tilbake med en sluttspurt, selv om innbytter Sam Vokes fikk en gigantmulighet for «ulvene» på overtid.

Angrepspilleren fikk ballen servert på gullfat fra fem meter, men presterte å blåse den langt over målet til Van Der Saar - til enorm fortvilelse fra samtlige hjemmesupportere på Molineux Ground.

Lovpriser Scholes
Alex Ferguson var naturlig nok imidlertid svært lettet over at Vokes misset på kjempesjansen.

- Jeg fryktet det verste, sier manageren til MUTV.

- Det er en av de sjansene du alltid håper på å få i løpet av en kamp, men heldigvis tok han ikke vare på den, sier Ferguson, som ikke kan la være å lovprise dagens røde redningsmann.

- Scholesy er en utrolig spiller, og å score 100 mål som midtbanespiller er fantastisk å oppnå, mener skotten.

Han har en naturlig forklaring på hvorfor Scholes ikke scorer like mye nå som før i tiden.

- Måten vi bruker ham på nå, litt dypere på banen, gjør at han noen ganger ikke blir så målfarlig som han alltid var som ung spiller. Jeg er bare glad for at han fikk sin mulighet i dag, for han er den beste spilleren til å utnytte den, mener Ferguson.

Som kan glede seg over at Manchester United er tilbake på tabelltopp, to poeng foran Chelsea og Arsenal - men med en kamp til gode på førstnevnte.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.