*Nettavisen* Sport.

Sint Bale tordner mot dommerne

Foto: Getty / All Over Press

Tottenham-stjernen ble nok en gang vist det gule kortet for filming.

29.12.12 16:19

SUNDERLAND - TOTTENHAM 1-2 :

Det ble en komisk forestilling da Sunderland spilte hjemme mot Tottenham lørdag, der både vakre selvmål og utrolig sjansesløseri sto på menyen.

Sunderland tok en ufortjent ledelse mot slutten av første omgang, men Tottenham slo tilbake med to raske mål rett etter hvilen, og endte til slutt opp med å vinne 2-1.

Ett av kampens store samtaleemner skjedde ti minutter før slutt, på stillingen 2-1 til Tottenham. Gareth Bale gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og skrek etter straffe.

Dommer Martin Atkinson valgte imidlertid å gi ham gult kort for filming. Det var Bales tredje gule for filming denne sesongen.

Sur Bale
Etter kampen tordnet Bale mot den engelske dommerstanden.

- Dette er tredje gang jeg har blitt klippet ned og gitt gult kort. Jeg kan ikke gjøre noe med det, dommerne er nødt til å se bedre etter. Folk tror jeg filmer, men det er alltid kontakt. Hvis det er kontakt, er det frispark eller straffe, og det kan ikke jeg gjøre noe med, sier Bale ifølge BBC.

Og fortsetter:

- Hva vil dere at jeg skal gjøre? Jeg er nødt til å beskytte meg selv. Hvis folk tar meg, går jeg ned. Det koster meg ingenting, folk sier hele tiden at jeg filmer, men det plager meg ikke. Jeg vet med meg selv at jeg ikke gjør det, sier han.

Tottenham-stjernen får støtte av TV 2s eksperter.

- Når vi ser reprisen bakfra, ser vi at det er tydelig kontakt. Der blir Tottenham snytt, sa TV 2-kommentator Frode Marti da situasjonen gikk i reprise.

HTML EMBED

Selve kampen var en kamp mellom to lag i god form. Tottenham kunne se tilbake på fem seire på de syv siste kampene, mens hjemmelaget Sunderland sto med tre seire på de fire siste kampene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Montasje Getty/All Over Press

Oppgjøret åpnet med et visst press til Tottenham, som var farlig frempå ved et par anledninger. Emmanuel Adebayor kom alene gjennom etter 25 minutter, men avslutningen fra skrått hold ble reddet av Sunderland-keeper Simon Mignolet.

«Youtube-bom»
Fem minutter senere vartet samme mann opp med en skikkelig «Youtube-bom». Et innlegg ble slått inn i boksen, der Adebayor dukket opp på lengste stolpe. Fra tre meter, upresset, klarte togoleseren å sette ballen i tverrligger og ut. Der burde Tottenham ha tatt ledelsen, og Adebayor viste et godt eksempel på hvorfor store deler av Spurs-fansen skriker etter en ny spiss.

- Den, Adebayor, den du sette, var Petter Myhres klare dom i TV 2-studioet i pausen.

HTML EMBED

Roterte i forsvaret
André Villas-Boas valgte å stille med et helt nytt stopperpar enn fra 4-0-seieren mot Villa på Boxing Day. Jan Vertonghen og William Gallas var ute av laget, mens Michael Dawson og Steven Caulker dannet midtforsvaret.

Det gjorde han vel vitende om at Spurs-forsvaret har vært i strålende form de siste kampene. Det hadde også Tottenham-keeper Hugo Lloris vært, og før lørdagens kamp holdt buret reint i tre Premier League-kamper på rad, og har blitt et udiskutabelt førstevalg på White Hart Lane.

I det 40. minutt vartet franskmannen opp med en fantastisk redning på en avslutning fra kloss hold, men returen gikk rett i beina på John O'Shea, som enkelt sendte hjemmelaget i føringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

En ufortjent ledelse, men i fotball teller man ikke målsjanser, og lagene gikk til pause på 1-0.

Vakkert selvmål
Andre omgang startet med flere komiske situasjoner foran målene, men denne gangen var det Sunderland det gikk ut over.

Kyle Walker slo en corner tre minutter etter pause, og Carlos Cuellar steg til værs og headet ballen kontant i eget mål. Et av de vakreste selvmålene vi kommer til å se denne sesongen, det kan vi trygt slå fast.

- Se den headingen av Cuellar, den er jo lekker, sa TV 2-kommentator Frode Marti da selvmålet gikk i reprise.

Dermed sto det 1-1 og Tottenham fikk blod på tann. Bare minuttet senere smalt det nemlig nok en ball i nettet bak Mignolet.

Snudde kampen
Aaron Lennon fikk med seg ballen etter litt klabb og babb, rundet en Sunderland-forsvarer og banket ballen i mål bak en utspilt Mignolet i hjemmelagets mål. Dermed hadde Tottenham snudd kamen på tre minutter.

Da klokka viste 59 minutter, trodde alle at det var duket for Tottenhams tredje scoring for kvelden. Gareth Bale løp fra alt og alle på Tottenhams venstreside, og innlegget fant Jermain Defoe helt alene foran mål.

Defoe snublet med seg ballen, og Mignolet lå allerede på bakken da Spurs-spissen skulle skyte ballen i mål. På merkverdig vis klarte han imidlertid bare å sette ballen rett på hjemmelagets keeper. Nok en gigamiss av Tottenham der.

HTML EMBED

Straffe?
Tottenham ropte etter straffespark ti minutter før slutt da Gareth Bale rundet Craig Gardner og gikk i bakken, men dommer Martin Atkinson valgte å gi ham gult kort for filming.

Det var Bales femte gule kort denne sesongen.

Sunderland presset på for utligning mot slutten av kampen, men klarte aldri å få nok en ball bak Hugo Lloris i Tottenham-buret. Dermed endte det 1-2 på Stadium of Light.

Nå har Villas-Boas & co tre seire på de fire siste kampene, og er i medaljeform i Premier League.

Tottenhams neste kamp kommer allerede første nyttårsdag, når Reading gjester White Hart Lane. Sunderland spiller borte mot Liverpool dagen etter.

Les flere saker fra 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.