RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sir Alex: - Jeg ser muligheter

(AFP / Scanpix)
Sist oppdatert:
Søndag braker Manchester United og Chelsea sammen på Old Trafford. United må vinne, noe Sir Alex Ferguson også tror de gjør.

Skotten insisterer foran søndagens storoppgjør på at laget hans må vinne for å skuta på rett kjøl, opprettholde muligheten for å vinne seriegull, og bevise at Chelsea ikke er uslåelige.

Følg storkampen minutt for minutt her.

Chelsea nyter godt av en 13-poengsledelse på United allerede i årets Premier League-sesong. Manchester-laget har som kjent tapt sine to siste kamper.

- Vi vet at vi møter et Chelsea som vil forsvare seg til de går i graven. De er vanskelige å bryte ned, de spiller lange baller og håper at feil hos motstanderlaget vil gi dem muligheter. Dette er imidlertid vår store sjanse, en sjanse til å bevise av Chelsea kan slås, sier Ferguson til BBC.

Og Ferguson sier videre at han ikke vil skuffe sine supportere på Old Trafford, eller sine egne spillere gjennom åpenbar kritikk av laget.

Ga Keane kjeft

Ferguson ga tidligere denne uken Roy Keane det glatte lag etter kapteinens kommentarer om at flere spillere ikke var gode nok for United.

- Vi kan ikke tillate United-spillere å bli knukket av kritikk fra våre fans, la Ferguson til.

Han mener supporters psykologi fungerer slik:

- Hvis vi hadde startet godt og mengden fulgt etter, ville de vært fantastiske, men jeg tror ikke de vil skuffe spillerne våre nå.

Ferguson mener det er hans oppgave som manager å sørge for at kritikken forblir i garderoben.

- Man kritiserer ikke en United-spiller utenfor garderoben. Jeg har aldri gjort det, og det vil jeg heller aldri gjøre.

- Vi leder for mye

Jose Mourinho mener Chelsea sliter med å lede serien så mye som de gjør.

- Til nå har det ikke vært nok press i serien. Vi er ikke redde nok for å tape, slippe inn mål og miste poeng. En ting er å være i en situasjon hvor du ikke kan tape poeng, en annen ting er å lede med 10 eller 12 poeng og ikke føle noen spenning.

Mourinho sier laget følte presset forrige sesong fordi de ikke scorte så mange mål.

Denne sesongen spiller laget bedre i angrep, og Mourinho mener at laget er i stand til å snu enhver stilling, selv om de ligger under til pause. For å gi spillerne riktig fokus kalte Mourinho inn til et åpent møte, og innrømmer at det var en ærlig og konstruktiv samling.

- Jeg har et godt forhold til spillerne, la han til.

- Ingen er redde for å uttrykke følelsene eller meningene sine, selv om vi har ulike meninger. Jeg tror det er bra for laget, og vi endte opp med noen gode konklusjoner.

Foran kveldens kamp er Mourinho rolig.

- Det er ikke krise å tape, vi kan tape kamper, runder sjefen for Chelsea av.

Chelsea er favoritter

Ruud van Nistelrooy har på sin side et eget perspektiv for søndagens kamp.

- Chelsea er massive favoritter, noe som ikke er vanlig kost i et møte mellom United og Chelsea. Det er som med Arsenal forrige sesong, da vi brøt rekken deres på 50 kamper uten tap. Vi er igjen i den situasjonen, og vi må tilnærme oss kampen på samme måte, sa nederlenderen, som for øvrig scoret målet som felte Arsenal den gangen.

Ryktet

Søndag ble det kjent på ryktebørsen at Barcelona er interessert i å hente Chelseas krumtapp og Premier Leagues toppscorer Frank Lampard til Camp Nou.

- Lampard har vært den beste spilleren i England de siste årene. Vi ville signert ham med bind for øynene, kommenterer Barcelonas sportsdirektør Txiqui Beguiristain til skysports.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere