RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Sir Alex: - Mourinho skal lede et sirkus

Sist oppdatert:
Men skotten tror kollegaen vil gjøre Real Madrid til et bedre lag.

José Mourinho og Sir Alex Ferguson er to av fotballeuropas fremste managere, og de to utkjempet en rekke dueller både med sine lag på banen og i pressen på den tiden portugiseren var sjef for Chelsea. Forholdet dem imellom har imidlertid ikke alltid være rosenrødt, men det har likevel alltid vært en gjensidig respekt mellom de to influensrike og snakkesalige trenerne.

- Bedre med Mourinho
Mourinho er nå inne i sin første sesong som Real Madrid-trener, etter at han ledet italienske Inter til trippeltriumf forrige sesong.

Ferguson tror managerkollegaen nå står overfor sin hittil vanskeligste trenerjobb i karrieren. Skotten tror likevel at under portugiseren har den kongelige klubb alle forutsetninger for igjen å dominere på fotballbanen både i Spania og i Europa.

- Det er ingen tvil om at Real Madrid står sterke under Mourinho, sier Manchester United-manageren ifølge tabloiden The Mirror.

- Det er trygt å si at Real Madrid vil være et bedre lag under José Mourinho. Men når det er sagt, så er Real-jobben den vanskeligste i hans karriere så langt. Han står ikke i spissen for en normal fotballklubb. Noen ganger skal han styre et sirkus, mens andre ganger står han i spissen for en fantastisk fotballinstitusjon, som spiller kvalitetsfotball med kvalitetsspillere.

- Utrolig Chelsea-start
Men til tross for respekten for Mourinho, har ikke skotten like stor respekt for kollegaens tidligere arbeidsgiver, Chelsea - til tross for londonlagets imponerende sesongstart i England.

- Jeg tror nesten av Chelsea bestemte terminlisten selv. De har hatt en utrolig start på sesongen, men de avsluttet også forrige sesong med å score masse mål mot svake lag, sier han.

United-manageren må likevel innrømme at de blå fra London nå er storfavoritt til å stikke av med seriemesterskapet i mai.

- Vi, Arsenal og Chelsea har startet bra, og vil nok være med i toppen helt inn. Det eneste spørsmålet er hvordan rekkefølgen blir, og om Tottenham kan blande seg inn i kampen om fjerdeplassen, sier den tyggeglade skotte om motstanderne.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere