*Nettavisen* Sport.

Sir Alex fyrer løs igjen

Foto: Adrian Dennis (AFP/Scanpix)

Manchester United-sjefen nekter å begrave stridsøksa i kjølvannet av Wayne Rooneys banne-karantene.

08.04.11 14:03

Det engelske fotballforbundet (FA) valgte torsdag å opprettholde Rooneys utestengelse på to kamper – og forkastet dermed United-ledelsen anke.

Det liker naturligvis ikke Sir Alex Ferguson, men skotten hevder at han ikke forventet annet enn et avslag. Nå er han mest opptatt av hvilke ringvirkninger Rooney-straffen kan få.

- Dette kommer bare til å sveise oss sammen. Det er et pluss. Men den jeg føler mest med er Lee Mason (dommeren som dømte kampen red.anm.). Han har satt seg selv i en forferdelig situasjon, sier skotten, ifølge The Telegraph.

- Ble satt under press
Ferguson mener bestemt at forbundet la press på kamplederen for at sistnevnte skulle vedkjenne at han hadde gitt rødt kort – dersom han hadde sett og hørt munnbruken.

- Han er satt under press. Ingen tvil om det. Det er vanskelig å forestille seg at noen ville vise ut en spiller for å score hat trick, sier Ferguson – og fortsetter:

- Men nå har han plassert seg selv i søkelyset. Hvis han nå ikke sender av en spiller for å banne, vil spørsmålet umiddelbart bli om han har dobbeltmoral.

Sir Alex understreker samtidig at det ikke er dommeren han er opprørt over.

- Gutten er i en veldig vanskelig situasjon. Jeg føler med han. Virkelig. Jeg vet ikke hvor karrieren hans kommer til å ende nå. Jeg tror han ble satt under press, sier United-manageren.

Blåser av politimann
Fotballforbundet er imidlertid ikke alene om å få kritikk av Ferguson. Torsdag gikk politiinspektør Mark Payne, som har ansvar for det kriminalitetsbekjempende arbeidet i Wolverhampton, ut mot Wayne Rooney på sin nettblogg.

Payne gjorde det klart at dersom Rooney hadde kommet med et tilsvarende verbalt utbrudd på offentlig sted i Wolverhampton, ville han forventet at United-stjernen ble arrestert.

- Jeg har sett tusenvis av «Rooney-er», og jeg er sikker på at de fleste politimenn ville ha gjort det. Den samme aggressive oppførselen, de bulende øynene, banningen, knyttnevene sammen, omgitt av kameratene som heier han fram, skrev inspektøren.

Det har ikke United-sjefen mye til overs for.

- Alle har visst rett til å mene noe. I den moderne verden er det tydeligvis viktig å bli lagt merke til. Dette er en liten fyr, som sitter der i Midlands, og sannsynligvis aldri har blitt lagt merke til i hele sitt liv, og som har klart å bli forfremmet til hva han nå er i politistyrken, begynner Ferguson – og tilføyer:

- Har dere noen gang sett Wolverhampton på en lørdag kveld? Kjære vene. Den var god.

Kan øke ledelsen
Så spørs det hvordan denne rundens Ferguson-kommentarer blir tatt i mot av de styrende organer i Fotball-England.

Lørdag møter de røde Brede Hangelands Fulham hjemme på Old Trafford. Der kan serieledelsen øke til ti poeng – foran Arsenals møte med Blackpool dagen derpå.

(ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag