RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sir Alex gir Nani skylden for Chelsea-tapet

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
- Han kunne drept kampen, sier skotten.

CHELSEA-MANCHESTER UNITED 5-3:

På søndag møttes Chelsea og Manchester United til det som ble et svært innholdsrikt oppgjør.

Chelsea måtte avslutte kampen med ni mann, og til slutt var det Manchester United som trakk det lengste strået. I ettertid har mye av fokuset ligget på dommer Mark Clattenburg.

Onsdag møttes lagene igjen, denne gangen i ligacupen. Det var dermed noe reduserte mannskap som stilte på Stamford Bridge, selv om flere sterke kort på begge lag stilte fra start.

Manchester United stilte imidlertid med urutinerte Scott Wootton og Michael Keane i midtforsvaret, og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Forsvarstabbe
Etter noen fartsfylte 90 minutter, så United ut til å stikke av med seieren. På overtid lagde imidlertid Scott Wootton straffe. Eden Hazard scoret sikkert, og dermed sto det 3-3, og det var klar for ekstraomganger.

Der fortsatte marerittet for Wootton. Åtte minutter ut i første ekstraomgang skulle han heade tilbake til Anders Lindegaard. Daniel Sturridge snappet imidlertid opp ballen og scoret sikkert alene med United-keeperen.

Den unge midtstopperen hadde dermed vært negativt involvert i Chelseas to siste scoringer. Det var imidlertid ikke unggutten manager sir Alex Ferguson la skylden på etter kmapen.

- Vi ga bort det tredje målet da vi hadde full kontroll på kampen. Fram til det skjedde, spilte vi utrolig fin fotball. Alt vi trengte å gjøre var å holde i ballen, sier han til Sky Sports.

- Men så bestemte Nani seg for å drible, og mistet ballen. Dette første til at det ble straffe. Jeg vet ikke om det var riktig med straffe eller ikke, sier skotten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Han mener Nani i framtiden må gjøre bedre valg når han har ballen.

- Nani er erfaren, og en individualist. Han er en spiller som liker å drible, og vi liker at han gjør det, men akkurat i denne situasjonen kunne han ha drept kampen ved å holde ballen nede ved cornerfalgget, sier Ferguson.

En scoring av Ramires like før slutt, gjorde at resultatet ble 5-3. Dermed er Chelsea klar for kvartfinale i ligacupen, og fikk i tillegg en liten revansj for det forsmedelige tapet på søndag.

- Det var viktig at vi kom ut med den rette innstillingen, og vi prøvde å få fansen til å smile igjen. Jeg er kjempefornøyd med at jeg scoret, uttalte Daniel Sturridge etter kampen, ifølge BBC.

Hernandez igjen
Det var en rolig start på kampen, men etter 22 minutter tok Manchester United ledelsen, nærmest ut av ingenting.

Petr Cech spilte kort til Romeu, som ble presset av Anderson. Han fikk pirket ballen til Ryan Giggs, som satte ballen rolig i mål, alene med Cech.

Bare ti minutter senere var lagene like langt. Victor Moses utfordret Alexander Buttner, og United-spilleren felte vingen.

En soleklar straffe, og den satt David Luiz satte i mål.

1-1 så ut til å holde seg til pause, men like før slutt var Javier Hernandez på plass.

United vant ballen på midten, og Anderson spilte en nydelig ball gjennom til Hernandez. Chicharito kom alene med Cech og gjorde ingen feil. Dermed scoret meksikaneren på Stamford Bridge, som han også gjorde på søndag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dramatisk slutt
Både Chelsea og United gjorde bytter i pausen, men det var Chelsea som skulle få den første scoringen i omgangen.

Etter 52 minutter slo Juan Mata en god corner, som Gary Cahill headet mot mål. Rafael headet ballen ut av mål, men ballen hadde vært over streken, og dommeren blåste korrekt for mål. Dermed var lagene igjen like langt.

Men igjen skulle mål følge mål. Sju minutter senere vartet United opp med et nydelig angrep. Nani spilte vegg med Anderson og vippet ballen nydelig over en utrusende Petr Cech.

Like etter kunne Hernandez gitt United en tomålsledelse, men avslutningen gikk over mål.

Etter 70 minutter fikk Cesar Azpilicueta en enorm mulighet til å utligne, men spanjolen klarte å sette ballen over fra to meter.

Chelsea presset hardt mot slutten av kampen, og på overtid fikk de en gylden sjanse til å sikre ekstraomganger da Scott Wootton lagde straffe i en duell med Ramires.

Eden Hazard var sikker fra straffemerket, og dermed var det klart for ekstraomganger.

Sturridge ble matchvinner
I første ekstraomgang var det Chelsea som var klart best. Det ga også resultater.

Scott Wootton prøvde å heade ballen tilbake til Anders Lindegaard, men endte opp med å spille fri Daniel Sturridge. Han rundet spissen og kunne enkelt sende Chelsea i ledelsen for første gang i kampen.

United prøvde å komme tilbake i kampen, men i stedet kom det en ny Chelsea-scoring.

Litt Eden Hazard-magi sørget for at Ramires fikk en enkel jobb med øke til 5-3, og sikret med det avansement for Chelsea.

Like før slutt scoret Ryan Giggs på straffe, men det hjalp ikke. Chelsea er klare for kvartfinale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere