RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sir Alex hyller Mourinho

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Har skotten mistet brodden?

Da José Mourinho var manager i Chelsea, var han og Sir Alex Ferguson kjent for sine verbale utspill mot hverandre og en hel del psykologisk krigføring. Alt for å skaffe en fordel i kampen om titlene.

Men de var også kjent for sine gode samtaler til et glass godt vin etter kamper.

Men så forsvant Mourinho og Ferguson kjente vel etter hvert at han savnet den karismatiske portugiseren.

For i forkant av førstkommende tirsdags oppgjør mellom Mourinhos Inter Milan og Fergusons Manchester United i Mesterligaen, går Sir Alex ut og hyller sin motstander.

Ikke akkurat fryktinngytende, psykologisk krig? Å psyke opp motstanderne før en kamp?

- En av de beste
Men Ferguson sparer ikke på superlativene, ifølge Sky Sports.

- Han er en av de beste trenerne i verden, helt utrolig, sa Ferguson etter lørdagens seier mot Blackburn på Old Trafford.

- Jeg kjente til ham da han var sjef i Porto og vi møtte dem i 2004, i Mesterligaen. Men det var ikke før han tok over Chelsea og kalte seg selv Special One at jeg begynte å legge merke til ham.

Det var nok med en smule skepsis Ferguson først tok imot Mourinho. Men at han hadde resultater å vise til erkjenner skotten glatt.

- Det var en selvutnevnt tittel, men det fikk folk til å legge merke til han. Men hans meritter var til å bli anerkjent.

- Godt gjort med Porto
- Jeg vet ikke hva han gjør på treningsfeltet, men å vinne Uefa-cupen med Porto, sammen med en del hjemlige titler, og deretter å vinne Mesterligaen kan ikke avfeies. Det er godt gjort med en klubb som Porto, skryter Ferguson.

Men det var det han gjorde for Chelsea som imponerer Ferguson mest. Skotten mener nemlig at Mourinho var den viktigste årsaken til Chelseas to Premier League-titler.

- José var den som satte Chelsea i sving, uten tvil. Han ga dem en vinnermentalitet som har løftet dem til et høyere nivå og gjort det vanskelig for oss å konkurrere med dem, sier Ferguson.

- Måtte jage
- Etter hans inntreden fikk laget hans en start ut av denne verden. Vi hang etter halen deres i to sesonger, før vi måtte gjøre noe med det. Og det var det vi gjorde.

Ferguson sier ingenting om oppgjøret mot nettopp Mourinhos Inter, men sier at det vil være en unik prestasjon dersom portugiseren leder sin nye klubb til seriegull i første sesong.

At han skal lede dem til Mesterliga-triumf derimot, det skal Ferguson gjøre sitt for å unngå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere