Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sir Alex inn i Øvrebø-debatten

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- På tide at han får en pause, sier Manchester United-sjefen.

Ikke en dag går uten at vi må lese om Tom Henning Øvrebø. Det virker i hvert fall slik. Den norske pipeblåseren har i hvert fall hele fotballeuropas øyne rette mot seg igjen etter innsatsen i oppgjøret mellom Bayern og Fiorentina på Allianz Arena.

- Gi ham en pause
For dem som ennå ikke har fått det med seg, så kan hele oppsummeres med at nordmannen godkjente et mål, som strengt tatt aldri burde vært godkjent. For da Miroslav Klose satte i vinnermålet i sluttminuttene, sto han i en soleklar offsideposisjon, noe alle så unntatt den norske dommertrioen.

Torsdag fikk Øvrebø og kollegaene gjennomgå i pressen, og fredag kaster også selveste Sir Alex Ferguson seg inn i Øvrebø-debatten. Manchester United-manageren mener Øvrebø burde få en pause fra å dømme toppkamper i Europa.

- Jeg så høydepunktene fra Bayern-kampen, og det var en vanvittig avgjørelse å godkjenne det målet. Det hadde nok vært greit om Uefa ga han en pause, sier han ifølge The Guardian.

- Holdt ikke mål
Den hissige skotten husker også godt Øvrebøs innsats i fjorårets Mesterliga-semifinale mellom Chelsea og Barcelona, en kamp der nordmannen også satte sitt preg på begivenhetene.

- Det viktigste er hvordan Uefa håndterer dette. På en måte gjør de jo det rette, fordi det er viktig å gi disse gutta fra de små landene en sjanse. Men Fiorentina er nok ikke enige i det.

- Det som bekymrer meg mest er hvordan dommerne blir forberedt til disse kampene. Kampen ble avgjort på grunn av dommeren og assistentene, og de holdt rett og slett ikke mål.

Tom Henning Øvrebø har i etterkant av oppgjøret i Tyskland medgitt at han gjorde en feil da han godkjente scoringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!