Sir Alex kjøpte gull

Foto: AP/Scanpix

Mens Rafael Benitez endte opp med gråstein.

29.01.09 20:44

Dimitar Berbatov og Robbie Keane scoret til sammen 43 mål for Tottenham Hotspur i fjorårets sesong, og utgjorde et av den engelske ligaens beste spisspar.

Med fet lommebok og skyhøye forventninger hentet Sir Alex Ferguson og Rafael Benitez hver sin spiller fra White Hart Lane før årets sesong.

Berbatov og Keane ble solgt for henholdsvis 300 og 200 millioner kroner, og så langt har Manchester United helt klart størst grunn til å være fornøyd med kjøpet.

Heldig uttelling
Manchester United-sjef Alex Ferguson er ikke kjent for å sløse med pengene, og også denne gangen ser det ut til at han visste nøyaktig hva han brukte penger på. Dimitar Berbatov har spilt seg varm i trøya og får en stadig mer sentral rolle i United.

Den bulgarske spissen har scoret elleve mål så langt i sesongen, der fire av målene har kommet i løpet av de fem siste kampene. Etter en bråkete overgang til Old Trafford har spissen begynt å bevise hva han er god for, og prisen på 300 millioner kroner begynner å bli et mer rettferdig og troverdig beløp.

Ferguson har gjennom flere år hatt et stort ønske om å hente inn Berbatov, og vært overbevist om at spissen vil passe godt inn i systemet. Nå ser det ut til at den erfarne manageren får rett igjen.

Keane fryst ut
En som ikke er varm i trøya, er Berbatovs tidligere spisskollega i Tottenham. Robbie Keane har nemlig hatt en helt annen sesong etter sin Liverpool-ankomst, og sett i lys av overgangssummen ligner spissen mer eller mindre en totalflopp.

Med kun syv nettkjenninger blinker dårlige signaler med tanke på Keanes fremtid i klubben.

Lite spilletid og mer benkslitasje tyder på at Keane er i ferd med å bli fryst ut av Liverpool, og siste dagers rykter om retur til Tottenham bekrefter klubbens mislykkede spillerkjøp.

Robbie Keane var ikke med i Liverpools tropp i cupoppgjøret mot Everton sist helg, og i onsdagens kamp mot Wigan ble han byttet inn for Steven Gerrard fem minutter før slutt. Det sier sitt.

Så spørs det om teften for spillerkjøp er det som avgjør årets sesong til Uniteds favør.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag