RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sir Alex lei pressekonferanser

Foto: ANDREW YATES/SCANPIX
Sist oppdatert:
Alex Ferguson krever at Premier League slutter med pressekonferansene for managere etter kampslutt.

Manchester United-manageren har selv uteblitt fra disse i flere år, og har etter kamp uttalt seg bare til Sky TV (som er rettighetshaver og har krav på det) og til klubbens egen TV-kanal.

Flere managere har fått trøbbel på grunn av uttalelser de har gjort i øyeblikkets hete etter kamp, og Ferguson mener den beste måten å unngå det er at de slipper å uttale seg til pressen.

– Det er sløsing med tid og har ingen verdi for manageren. Alt man ender opp med er sensasjonsoppslag. Pressekonferansene bør opphøre, sier Ferguson.

Han viser til Gareth Southgate, som kalte Cristiano Ronaldo «juksemaker» etter Middlesbroughs kamp mot Manchester United, og Chelsea-manager José Mourinho som fyrte løs mot Everton-spiller Andrew Johnson bare for å måtte unnskylde utbruddet etter å ha hatt tid til å studere TV-bildene.

– Jeg tror ikke jeg selv ville falt i fellen med å kritisere enkeltspillere, men det er ikke lett. Av og til reagerer man på noe, og så sier man noe man ikke burde gjort, sier United-sjefen.

Mange vil mene at det nettopp er det han selv har gjort. Engelsk presse har allerede svært dårlig tilgang til managere og spillere etter kamp, og en ytterligere innstramming ville sannsynligvis bare føre til enda flere tilfeller av oppdiktede historier eller fjær som blir til hele hønsegårder.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere