Gå til sidens hovedinnhold

Sir Alex: – Solskjær slår Rooney

Wayne Rooney har levert kuler og krutt i United-drakta denne sesongen, men matcher fortsatt ikke Ole Gunnar Solskjær.

Oslo (ANB): Det mener i hvert fall selveste Sir Alex Ferguson. Skotten er ikke et sekund i tvil om at Rooney med tid og stunder kan bli verdens beste fotballspiller, men måltyven har en jobb å gjøre.

Ferguson mener nemlig å ha hatt spisser med betydelig skarpere avslutter-ferdigheter under sine vinger enn Rooney. Skotten trekker fram Ole Gunnar Solskjær, Andy Cole og Ruud van Nistelrooy – i den rekkefølgen.

– Hvis han kommer på nivå med dem, er han best i verden, sier Ferguson i et intervju med Sunday Times.

Store framskritt
Han har sett Rooney gjøre 20 mål i ligaen denne sesongen – hvilket gjør han til foreløpig toppscorer. Tirsdag ble spissen i tillegg matchvinner i mesterligamøtet med AC Milan med to scoringer.

Ferguson er imponert, men mener eleven har mer å gå på. Særlig når det gjelder ferdighetene i boksen.

– Alle de store spissene hadde motet til å være der (i straffefeltet), tåle julingen, ta smellene, score målene, være på rett sted, hele tiden. Det er mer der, mer som kan utvikles, og jeg vet at han kan klare det, sier Ferguson.

Han legger samtidig ikke skjul på at Rooney har tatt store skritt siden han kom til Old Trafford.

Annerledes type
– Han er annerledes enn de moderne og sårbare typene vi får i dag – som er styrt av sine agenter, mødre, fedre og psykologer. Rooney er av den gamle typen. Holdningen hans er «gi meg ballen, så skal jeg vise deg hvor god jeg er», sier United-sjefen.

68 år gamle Ferguson gleder seg over at Rooney tilsynelatende har fått kontroll på sitt tidligere viltre temperament – og mener spissen holder bakkekontakten midt oppe i suksessen.

– Han har sånne fantastiske kvaliteter man ikke finner hos mange i dag. Og jeg tror ikke han kommer til å forandre seg. Kona hans er på samme måten. Hun er klok og lyttende, sier han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken