*Nettavisen* Sport.

«Sirkus Mourinho» har landet

Foto: SERGIO PEREZ (Reuters)

Men hovedpersonen nekter foreløpig å snakke konkret om nye spillere.

Oslo (ANB): Portugiseren ankom standsmessig i sin Ferrari da han møtte pressen for første gang som Real Madrid-trener, men fikk ikke den mottakelsen nye stjerner vanligvis får i den spanske storklubben. Etter eget ønske.

I all enkelhet
Mens for eksempel Cristiano Ronaldo ble presentert foran et fullsatt Santiago Bernabeu, var ingen fans til stede på arenaen mandag. Jose Mourinho hadde selv bedt om at seansen i all enkelhet ble lagt til klubbens presserom.

Og foran et forventningsfullt korps med journalister fortalte Jose Mourinho om sine følelser rundt overgangen fra mesterliga-triumfator Inter til Real Madrid.

- Jeg kommer til å elske å trene Madrid. Det er en enestående klubb, og for en viktig spiller og trener er det en mangel i karrieren å ikke ha vært i Madrid, sa portugiseren, ifølge spanske medier.

Pirres av Real
Han vil ikke være med på at hans ankomst til den spanske hovedstaden i lengre tid har vært skjebnebestemt.

- Jeg vet ikke om jeg er født til å være trener i Madrid, men jeg er født til å være trener. Jeg liker utfordringer, sa Mourinho.

Og utfordrende blir det å gjenvinne fotballhegemoniet i Spania. Det har Barcelona i øyeblikket fast grep om. Den nye Real-sjefen er imidlertid trygg på egne evner.

- Jeg tenker ikke på å mislykkes. En fireårskontrakt er lang nok tid til å bygge et lag og vinne, sa han.

Det er liten tvil om at nettopp jobben med å skape et nytt vinnerlag på Santiago Bernabeu pirrer suksesstreneren.

Vraker Higuain?
Et av de store spørsmålene som nå stilles er hvilke endringer Mourinho vil gjøre med klubbens spillerstall. Spanske medier spekulerer høyt i at flere store stjerner ikke vil få fornyet tillit av portugiseren.

En av disse skal angivelig være superspissen Gonzalo Higuain. Argentineren gjorde 27 mål i ligaen denne sesongen, og hadde bare Barcelonas Lionel Messi foran seg på toppscorerlista. Det skal imidlertid ikke være nok for Mourinho.

Ifølge storavisen As ønsker den nye Real-sjefen i stedet å satse mer på Karim Benzema i et 4-3-3-system neste sesong. Franskmannen ble hentet til Spania fra Lyon før årets sesong, men har fått lite til i Real-drakta. Det kostet ham plassen i den franske VM-troppen.

Henter Riise-kompis?
Heller ikke midtstopperparet Raul Albiol og Ezequiel Garay skal stå høyt på Mourinhos liste. Det samme gjelder midtbanespiller Lassana Diarra.

I stedet ønsker portugiseren å hente inn flere forsterkninger. Øverst på ønskelista står angivelig John Arne Riises Roma-kompis Daniele De Rossi – samt Lazio-back Aleksandar Kolarov og Inter-back Maicon.

Selv er Mourinho hemmelighetsfull med hensyn til hvilke grep som nå tas.

- Jeg kommer til å forandre en del ting i henhold til min måte å jobbe på, sier han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.