RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste mulighet til å vise seg fram

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Russlands playmaker Alexander Mostovoi vet at sommerens EM blir hans siste mulighet til å vise seg fram på det aller høyeste nivået.

- Det er det ingen tvil om. Dette blir min siste sjanse til å oppnå noe i en internasjonal turnering, sier Mostovoi til Reuters. Han blir 36 år i august.

- Hvis jeg var 20, kunne jeg ha sagt til meg selv at jeg bare skulle nyte av atmosføren, men for en som er over 30 år, er det noe helt annet, sier han videre.

Skuffelse
Mostovois tre tidligere opptredener i store turneringer for Russland har alle endt i skuffelse.

Russland, som mange anså for å være et av de beste lagene både i VM i 1994 og EM to år senere, ble slått ut i første runde i begge arrangementene. I 1994 sto Russlands kaptein Igor Shalimov og Andrei Kanchelskis i front for en boikott mot trener Pavel Sadyrin, etter en offentlig skittentøyvask.

- Vi hadde et enda bedre lag i 1996, men igjen ble vi slått ut etter det innledende spillet. Så kom vi verken til VM i 1998 eller EM 2000, så den russiske fotballen har vært nede en stund. Men gradvis har vi blitt respektable igjen, sier han.

Skadet
VM i 2002 ble en gedigen skuffelse for Mostovoi. Han hinket av banen etter bare fire minutters spill i Russlands siste treningskamp før mesterskapet, og selv om han fikk være med i troppen, spilte han ikke i noen av de tre kampene.

- Jeg håper det blir noe helt annet i år, sier han.

Denne sesongen har Mostovoi gjort det brukbart i Celta Vigo, selv om laget rykket ned fra Primera Division. Klubben deltok imidlertid i Champions League for første gang, men ble slått ut av Arsenal.

Nå retter han alt fokus mot sommerens EM. Det blir hans siste sjanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere