RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste nytt om Champions League-lagene

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Les deg opp før kveldens premiere i Champions League.

Det er duket for en fantastisk fotballuke, med Champions League tirsdag og onsdag og full rulle i Premier League, Tippeligaen og alle de store Europa-ligaene i helgen.

Det er flere spennende kamper i kveld, men hovedkampen er selvsagt gigantmøtet mellom forrige sesongs seriemestere i Spania og England, Real Madrid og Manchester City.

Her får du siste nytt om lagene i tirsdagens kamper.

Spill her: Sjekk oddsen på samtlige CL-kamper

Oppdateres hver dag: Skaderapport for Premier League

Gruppe A
Dinamo Zagreb – Porto
Zagreb tok ikke et eneste poeng i Champions League forrige sesong, men laget har ikke tapt på de 33 kampene som er spilt etter at Ante Cacic tok over som manager i desember i fjor. Står med 6-2-0 etter 8 kamper i den hjemlige ligaen. Forsvareren Ivan Tomecak er langtidsskadet.

Porto tok åtte poeng og endte på tredjeplass i sin CL-gruppe forrige sesong. Har tatt sju av ni mulige poeng i den hjemlige ligaen og ligger på andreplass. Midtbanespilleren Fernando er ute med skade, og forsvareren Rolando soner karantene. Superspissen Hulk ble tidligere i måneden solgt til Zenit for 40 millioner euro.

Paris St. Germain – Dynamo Kiev
Dette er første gang på åtte år at hardtsatsende PSG deltar i Champions League. Klubben ledes av ringreven Carlo Ancelotti, som vant turneringen med Milan i 2003 og 2007. Laget ligger på fjerdeplass i Ligue 1, etter å ha åpnet med 2-3-0. Rekordkjøpet Zlatan Ibrahimovic har allerede scoret fem seriemål.

Forsvarsspillerne Mamadou Sakho og Gregory van der Wiel er uaktuelle til kveldens kamp, men Thiago Silva kan få sin debut etter overgangen fra Milan.

Det meldes om en skadefri Dynamo Kiev-tropp, men angriperne Ayila Yussuf, Artem Milevskiy og Marco Ruben, samt midtbanespilleren Serhiy Rybalka, blir igjen i Ukrainia.

Laget har tatt 21 av 27 mulige poeng i den hjemlige ligaen og ligger på tredjeplass. Nigerianeren Ideye Aide Brown er i storform og har scoret åtte seriemål denne sesongen.

Gruppe B
Montpellier – Arsenal
Montpellier vant Ligue 1 forrige sesong, men har åpnet med beskjedne 1-1-3 denne sesongen. Den rutinerte spissen John Utaka skadet seg i 1-3-tapet for Reims forrige fredag og er uaktuell. Midtbanespilleren Jamel Saihi er tilbake etter å ha stått over de siste tre kampene.

Arsenal-manager Arsene Wenger er utestengt de tre første kampene i gruppespillet, og assistenten Steve Bould leder laget i kveld. London-klubben står med 2-2-0 og 8-1 i målforskjell etter fire kamper i Premier League. Førstekeeper Wojciech Szczesny er ute med skade. Av andre fravær nevner vi Tomas Rosicky, Bacary Sagna og Jack Wilshere. Abou Diaby er usikker.

Olympiakos – Schalke
Olympiakos vant den greske serien forrige sesong og har full pott etter de tre første seriekampene i høst. Giannis Maniatis, Pablo Contreras og Vassilis Torossidis er tilgjengelige etter skader.

Schalke kom på tredjeplass i Bundesligaen forrige sesong og har tatt sju poeng på de tre første kampene denne sesongen. Forsvareren Atsuto Uchida er tilbake etter skade.

Gruppe C
Milan – Anderlecht
Milan ble slått ut av Barcelona i kvartfinalen forrige sesong. Er svekket etter sommerens salg og kjøp og har startet bedrøvelig i Serie A (1-0-2). Tapte 0-1 hjemme for Atalanta i helgen. Nykommeren Riccardo Montolivo (midtbane) må trolig stå over kveldens kamp.

Anderlecht står med 13 poeng på 7 kamper i den belgiske ligaen og har spilt uavgjort i de tre siste kampene. Trener John van den Brom kan velge fra en skadefri tropp.

Malaga – Zenit
Malaga har fått sin beste start i Primera noensinne og ligger på andreplass med ti poeng på fire kamper. Javier Saviola scoret lørdag sitt første mål for klubben etter overgangen fra Benfica i sommer. Laget ledes av rutinerte Manuel Pellegrini, som førte Villarreal til CL-semifinale i 2005/06.

Zenit ble slått ut av Benfica i åttedelsfinalen forrige sesong. Nykommerne Renat Yanbaev, Hulk (kjøpt for 40 millioner euro fra Porto) og Axel Witsel debuterte mot Terek Grozny i helgen, men kunne ikke forhindre at Zenit tapte hjemme for andre kamp på rad. Ligger på tredjeplass i ligaen med 16 poeng på 8 kamper.

Gruppe D
Real Madrid – Manchester City
Real ble slått ut av Bayern München i semifinalen forrige sesong og har fått en usedvanlig svak start i Primera (1-1-2 på de første 4). Har ingen fravær av betydning, og nykommerne Michael Essien og Luca Modric er med i troppen.

City klarte ikke å ta seg videre fra gruppespillet forrige sesong, men gikk til topps i Premier League. Har startet med 2-2-0 på de første 4 seriekampene i høst. Sergio Aguero ser ut til å rekke kveldens kamp, og Micah Richards er dermed eneste fravær.

Borussia Dortmund – Ajax
Dortmund tok bare fire poeng og kom sist i sin CL-gruppe forrige sesong. Har startet med pene 2-1-0 og 6-2 i målforskjell i Bundesligaen. Har ikke tapt på de siste 31 seriekampene og er bare fem kamper bak rekorden til Hamburger SV fra 1982/83-sesongen. Trener Jurgen Klopp kan velge fra en skadefri tropp.

Ajax kom á poeng med Lyon i gruppespillet forrige sesong, men tapte avansementet på målforskjellen. Står med 3-2-0 og utrolige 17-5 i målforskjell etter 5 kamper i den hjemlige serien. Eyong Enoh, Nicolai Boilesen og Kolbeinn Sigthorsson er ute med skader.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere