Siste nytt om lagene

Det er knyttet enorme forventinger til årets Tippeliga-sesong, som braker løs mandag. Sjekk skadesituasjonen og les siste nytt om ditt favorittlag.

13.04.04 17:07

Klokken 18.00 mandag er det endelig duket for en ny Tippeliga-sesong. Flere av klubbene har forsterket lagene, og mange ønsker å utfordre Rosenborg i kampen om seriegullet.

Her kan du se TV 2 Nettavisens tips for sesongen.

Tippeligaen kan du gjennom hele sesongen følge hos TV 2 Nettavisen. Også denne sesongen har vi reportere på alle arenaene, som gir deg referat, kommentarer og spillerbørs fra alle kampene.

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Mange kamper sendes direkte på web-TV. I den første serierundene sendes fem av kampene på web-TV her hos oss. Rosenborg - Brann er én av disse kampene. Les mer her.

TV 2 Nettavisen har samlet siste nytt om lagene dagen før seriestart:

Sogndal – Ham-Kam (18.00)

Sogndal: Jukka Hakala sliter med en strekk eller overbelastning øverst i låret, og er ute fra en til to uker. Ellers skadefri tropp.

Sportslig leder Trond Fylling om kampen: Det er aldri lett å møte et nyopprykket lag i første seriekamp. Det blir et bikkjeslagsmål, en tøff og fysisk kamp. Ole Hjelmhaug og Kim Rune Hellesund som har erstattet Christian Kalvenes og Kristian Ystaas, har gjort sine saker bra på forsesongen, og jeg føler ikke at laget er svekket fra i fjor.

Ham-Kam: Espen Olsen og Glenn Ståhl er småskadet og uaktulle i seriestarten. Rune Buer Johansen (ute til juni) og Vegar Bjerke er langtidsskadet.

En ordknapp trener Ståle Solbakken om kampen. Jeg tror på en jevn og tett batalje.

Odd Grenland - Stabæk (18.00)

Odd Grenland: Christian Flindt Bjerg fikk en kraftig smell for to uker siden, og sliter med en hevelse i beinet. Han blir trolig klar til neste seriekamp. Rune Jarsteins operasjon i hånden før jul var mislykket. Keeperen kan være ute for resten av sesongen. Vegard Lie har slitt med en båndskade i kneet, men er trolig klar om to uker. Brede Bomhoff er suspendert.

Stabæk: Andre Muri skal testes før kampen. Ellers skadefri tropp.

Assistenttrener Knut Tørum om kampen: Første seriekamp blir som regel tøff og jevn. Det er to lag som kjenner hverandre godt, og som forsøker å spille ball. Jeg blir overrasket hvis det blir mange mål. Vi føler at vi har vært gode på trening, og har fått gjort det vi skal, men vi har ikke fått uttelling i treningskampene. Vi tapte mye tidlig på vinteren, men har nå spilt en lang rekke uavgjorte kamper. Nå håper vi på en tilsvarende seiersrekke.

Molde – Lyn (18.00)

Molde: Øyvind Gjerde og Anders Særvold er ute med skader. Magnus Kihlberg har slitt med belastningsskader i det ene beinet. Han skal testes på trening søndag kveld. Trond Strande er tilbake etter skade, og skal også gjennom en siste sjekk.

Assistenttrener Odd Berg om kampen: Lyn har kanskje vært det beste laget i treningskampene, og har fått flere gode spillere. De blir nok et av topplagene i år. Dette blir en tøff kamp for oss, men jeg tror på et jevnt oppgjør. Målet for sesongen er å komme blant de fire beste, som gir spill i Royal League.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvem vinner Tippeligaen?
Bodø/Glimt
Brann
Fredrikstad
Ham-Kam
Lillestrøm
Lyn
Molde
Odd Grenland
Rosenborg
Sogndal
Stabæk
Tromsø
Viking
Vålerenga

Se resultat
Lyn:

Øyvind Leonhardsen er den eneste i troppen som ikke er aktuell mot Molde. Midtbanespilleren har slitt med en ryggskade i nesten ett år, men er nå tilbake i full trening. Leo kan muligens få noen minutter i Lyns første hjemmekamp mot Vålerenga, ifølge trener Espen Olafsen. Jan Derek Sørensen, som har slitt med en strekkskade, rapporteres å være tilbake i fryktinngytende form.

Trener Espen Olafsen om kampen: Molde er et veldig godt lag, og jeg tipper dem som en av medaljekandidatene. Det er mye spenning i lufta i serieåpningen, og det blir nok en mini-cupfinale. Det laget som har mest fysisk trøkk og smartness, vinner kampen.

Lillestrøm – Fredrikstad (18.00)

Lillestrøm: Stian Berget er snart klar etter lyskeoperasjonen i vinter. Ellers ingen skader.

Trener Hallvar Thoresen om kampen: Vi har spilt mange gode kamper i vinter, og har hatt få skader. Selv om Fredrikstad har spilt mange dårlige treningskamper, trenger de ikke nødvendigvis å spille dårlig i serieåpningen. Vi tar ikke lett på oppgaven, og satser på å sette et skikkelig trøkk på dem.

Fredrikstad: Ingen skader.

Trener Knut Thorbjørn Eggen om kampen: Det ligger mye spenning i bunn i første seriekamp, og selv om dette i utgangspunktet er en setting med David mot Goliat, tror jeg på en åpen kamp, slik serieåpningen gjerne blir. Målet for sesongen er en plassering fra 8 til 11.

Tromsø – Viking (18.00)

Tromsø: Arne Vidar Moen er ute med skade. Kan være tilbake neste helg. Mika Koppinen er tilbake. Ifølge Nordlys.no stiller Tromsø med dette laget i serieåpningen: Borch - Hafstad, S. Nilsen (kaptein), Koppinen, Pedersen - Christensen, B. Johansen - Essediri, Strand, Gamst Pedersen - Årst.

Assistenttrener Otto Ulseth om kampen: Jeg regner med en tett og tøff kamp med mye duellspill, slik det ofte blir i serieåpningen. Banen er glatt, men ganske jevn, og med ett og annet gresstrå. Viking er en av lagene som kan slåss om medalje.

Viking: Frode Hansen, Mads Timm, Brede Hangeland og Bjarte Lunde Aarsheim har slitt med småskader. De tre første blir trolig spilleklare, men Aarseheim er mer usikker, skriver Stavanger Aftenblad. Peter Kopteff er suspendert.

Rosenborg – Brann (20.15)

Rosenborg: Ingen skader hos gullfavoritten. Roar Strand har trent for fullt den siste tiden, men mangler kamptrening. Vidar Riseth var uggen i halsen på trening lørdag, men er trolig kampklar mandag.

Brann: Olafur Ørn Bjarnason og Tommy Knarvik er tilbake etter småskader. De eneste som ikke er tilgjengelige for trener Mons Ivar Mjelde mot Rosenborg, er Christian Kalvenes og Kristian Ystaas. Dannsynligvis er begge klare for spill i Branns neste U-kamp. Kalvenes hadde i utgangspunktet en lyskeskade, men nå har han slitt med en belastningsskade i kneet. Ystaas har hatt en liten lårskade.

Vålerenga – Bodø/Glimt (tirsdag 19.00)

Vålerenga: Ronny Døhli er ute med en korsbåndsskade. Han er ventet tilbake i løpet av vårsesongen. Tommy Edvardsen er småskadet og uaktuell tirsdag.

Assistenttrener Geir Bakke om kampen: Det er umulig å spå utfallet i en serieåpning. Dessverre spiller vi altfor ofte uavgjort mot Glimt. Vi skal bite godt ifra oss i årets serie, og ønsker å kjempe om de øverste plassene. Kampene i Uefa-cupen ga mersmak. Bak Rosenborg kommer det til å bli jevnt.

Bodø/Glimt: Hans Jørgen Andersen er ute for sesong. Jan Egil Brekke har en korsbåndsslitasje, og er ventet tilbake i mai/juni. Håvard Halvorsen, som har fått fjernet brusk i kneet, håper å rekke første hjemmekamp mot Odd. Runar Berg soner karantene. Stig Johansen og Vegard Sannes er tilbake etter skader.

Assistenttrener Jan Erik Bjerk om kampen: Vi er i rute og like godt trent som i fjor. Vi har for vane å spille uavgjort mot Vålerenga, men akter å snu den statistikken til vår fordel tirsdag.

Hvem vinner Tippeligaen i år? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.