RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Siste Premier League-rykter fra 2009

Sist oppdatert:
Blir Liverpool det nye Leeds? Manchester City venter spent!

Året 2009 avsluttes med et smell i vår faste spalte. Det skyldes i stor grad Manchester City. Eller The Sun. Det er vanskelig å si helt sikkert. Den engelske tabloidavisen skriver i alle fall torsdag at Manchester City vil gjøre sitt ytterste for å kjøpe Fernando Torres fra Liverpool dersom sistnevnte klubb ikke klarer å plassere seg blant de fire beste i Premier League denne sesongen.

Vent! Det er mer!

Manchester City vil ha mer enn Torres fra Liverpool. Roberto Mancini vil også kjøpe Javier Mascherano og Steven Gerrard. The Sun nevner merkelig nok ingenting om at City også ønsker Lucas Leiva.

Det kan uansett høres ut som om Mancini var litt sent ute med å poste brevet til julenissen. Men litt optimisme er vel aldri feil?

Manchester City har ifølge Daily Mail henvendt seg til Bari, med forsvarsspilleren Leonardo Bonucci på agendaen. Noe må jo Mancini gjøre mens han venter på at Liverpool skal kollapse totalt. Portsmouth har forresten spurt City om ikke Younes Kaboul kan være av interesse, skriver Daily Mirror.

Portsmouth trues av konkurs og må definitivt selge i løpet av januar. I tillegg til Kaboul kan også David James, Kevin-Prince Boateng, Nadir Belhadj og David Nugent bli solgt. Det er vel klubbens fem siste spillere med salgsverdi?

Liverpool kobles faktisk også til et par spillere. Klubben skal allerede ha vært i samtaler med Crystal Palace om tenåringen Victor Moses, melder Daily Star, en avis som vel fortsatt er mest kjent for pupper enn troverdige fotballartikler. The Guardian veier litt tyngre på den fronten, altså når det gjelder troverdighet - ikke pupper, .og kobler både Liverpool, Tottenham og Aston Villa til West Hams Scott Parker.

Nå bør du forberede deg på et sjokk her. Daily Mirror bruker «sjokk» både i tittel og brødtekst når avisen forteller leserne at Wigan jobber med å hente midtstopperen Steve Gohouri fra Borussia Mönchengladbach. Vi ble i alle fall sjokkerte her. Ble du?

Over til mindre overraskende rykter:

Everton ønsker ifølge Daily Mail 17-åringen Maxime Lestienne fra belgiske Mouscron, mens Roman Pavljutsjenko er ønsket av Zenit St. Petersburg, Lokomotiv Moskva, Spartak Moskva og Sporting Lisboa. Tottenham mener fortsatt at den russiske spissen er verdt rundt 13 millioner pund, melder Daily Mirror. Londonklubben har åpenbart ikke sett Pavljutsjenko spille på en stund.

Hull City vil gjerne låne Benjani fra Manchester City ut sesongen, men er ifølge The Sun avhengig av at City i så tilfelle betaler minst halvparten av lønnsutgiftene som følger med spissen. Benjani tjener visstnok rundt 50.000 pund i uka. Nok et argument til kampanjen for å redusere prisene på både kampbilletter og supportereffekter, med andre ord.

Bolton Wanderers, den ærverdige og 135 år gamle klubben, er for tiden uten manager. Nå kan faktisk Ferguson komme til å overta, melder Daily Telegraph! Vi snakker selvfølgelig ikke om Sir Alex, men om sønnen Darren. 37-åringen har ikke mye erfaring som manager, men ledet Peterborough United til opprykk to år på rad og dermed til The Championship, før han ga seg for halvannen måned siden.

Peter Reid nevnes også som en mulig arvtager til Gary Megson. Både Daily Express og The Times utpeker 53-åringen til favoritt. Reid spilte som alle vet i Bolton fra 1974 til 1982. For øvrig skal Mark Hughes og Paul Jewell begge ha gitt beskjed om at Bolton-jobben er uinteressant, forteller Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere