Siste sjanse for Benitez

Foto: Jörn Pollex (Bongarts)

Nå orker ikke Inter-presidenten flere skuffelser.

09.12.10 09:56

De ligger på 5. plass i serie A, hele ti poeng bak serieleder AC Milan.

De ble kun nummer to i Mesterliga-gruppa si, og risikerer dermed å møte lag som Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern München og Chelsea i 8. delsfinalen av turneringen.

Et drøyt halvår etter at Inter vant alt, serien, cupen og Mesterligaen, er det altså lite å glede seg over, og laget har tapt fire av sine seks siste kamper.

Nå er Inter-president Massimo Moratti lei.

- Ingen unnskyldninger
Og nå virker det som om Benitez kun har én siste sjanse til å få ting rett.

- Jeg føler meg sviktet. Det gjør jeg alltid når vi taper. Men det er ingen unnskyldninger lenger. Nå må vinne klubb-VM, sier Inter-president Massimo Moratti.

- Jeg vil imidlertid ikke skape noen problemer nå, legger han til.

- Etter klubb-VM, da?

- Da får vi se.

Brasiliansk utfordrer
Det kan vanskelig tolkes som annet enn at Rafael Benítez bør hente hjem klubb-VM-trofeet hvis han skal forbli Inter-trener. Inter, som regjerende Mesterliga-vinner, går rett inn i semifinalen av turneringen 15. desember. Motstander er foreløpig ikke klar.

Som vanlig er det imidlertid ventet at den søramerikanske motstanderen, brasilianske Internacional dette året, vil være den vanskeligste motstanderen i turneringen som spilles i Abu Dhabi.

Inter er uansett favoritt. Den europeiske representanten i klubb-VM har vunnet turneringen de tre siste årene. Barcelona slo argentinske Estudiantes 2-1 etter ekstraomganger i fjor, Manchester United slo Ecuadors LDU Quito 1-0 i 2008, mens AC Milan slo argentinske Boca Juniors 4-2 i 2007.

Legg imidlertid merke til at forrige gang et søramerikansk lag vant, i 2006, var det nettopp brasilianske Internacional som gikk til topps. Den gangen slo de Barcelona 1-0 i klubb-VM-finalen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.