Sjakktrekket som ga Norge-jubel: - Du kan si det var full klaff

SJAKKTREKKET: Det ble bestemt i siste liten at Alexander Tettey skulle inn i boksen på corner. Det ga full klaff mot Malta.

SJAKKTREKKET: Det ble bestemt i siste liten at Alexander Tettey skulle inn i boksen på corner. Det ga full klaff mot Malta. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Alexander Tettey scoret sitt andre landslagsmål mot Malta. Det skjedde etter en snedig plan av dødballsjef Jarl Torske.

Per-Mathias Høgmos høyre hånd, som sjefen sjøl liker å kalle «Earl Cod», valgte nemlig å gå bort fra de vanlige dødballplanene mot Malta.

Nytt denne gang: Alexander Tettey skulle inn i feltet på dødball.

Resultat: Tettey scoret 1-0 og fikk senket de norske skuldrene i første omgang.

Vi lar «Earl Cod» forklare selv:

- I dag valgte vi å kjøre opp en ekstra mann i boksen, og vi sendte faktisk Tettey opp for å få ekstra trykk i boksen. Det får man si var rimelig full klaff. Vi valgte å kjøre en ekstra mann i boks og ha en mann mindre i returrommet. Vi traff godt med den, flirer Torske overfor Nettavisen lørdag kveld.

LES: Ødegaard om gigasjansen

Torske trekker frem Stefan Johansens dødballfot som et viktig våpen. Og at man har spillere som er gode i luften og som virkelig ofrer seg i boksen.

- Det var herlig å se den scoringen gå inn. Vi snakket om det på forhånd. Vi visste at det kom til å bli mange dødballer. Vi visste at en tidlig scoring ville bli viktig for oss og når vi får dødball etter ett minutt og får etter hvert satt den scoringen, så vet vi at vi har tatt et godt steg mot en trepoenger, sier Torske.

LES: Avslører hemmeligheten bak feiringen: - Vi ble enige på bussen

Tetteys scoring var nummer to med flagget på brystet. Norwich-proffen var høyt oppe etter den sjeldne nettkjenningen.

- Det er veldig viktig å få den første scoringen mot et lag som Malta, og det fikk vi i dag, sier Tettey.

Hans forrige scoring med flagget på brystet kom i 1-5-tapet mot Kroatia i mars.

- Var dette målet bedre enn ditt første landslagsmål?

- På en måte, for vi spiller i Norge, og det var en viktig match. Det gikk heller ikke via en spiller, som sist, og jeg er veldig glad for det, sier Tettey.

LES OGSÅ: Spillerbørsen

Uansett er det liten tvil om at sulten etter et sluttspill er like stor hos spillerne som alle andre nordmenn før tirsdagens skjebnekamp.

- Om vi går til EM blir jeg sinnsssykt, utrolig glad. Det har ikke skjedd siden 2000, og da så jeg noen av kampene. Da blir det jubel, og lykkerus, avslutter Tettey.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.